22. juni ble en mann i 50-årene fra Sør-Trøndelag stoppet i en ordinær tollkontroll på Trondheim lufthavn Værnes. Det var lokalavisa Stjørdalens Blad som omtalte saken først.

- Vi ser etter tegn som gjør at vi blir mistenksomme, og i dette tilfellet ble det gjort en kroppsvisitasjon, sier kontorsjef for Tollvesenet på Værnes, Hallgeir Bjørvik, til adressa.no.

Gjemt i trusa

I forbindelse med undersøkelsen ble det funnet en pose med 107 Kamagra-tabletter og én Kamagra-gel. Dette er et potensmiddel som har samme virkestoff som Viagra.

- Han hadde gjemt dem i trusa si. Det tyder jo på at han visste at han gjorde noe ulovlig. Det var i alle fall en original gjemmeplass, sier Bjørvik.

Mannen kom fra Thailand, via København, og tollerne vet at Thailand er et av de landene hvor illegale legemidler kan kjøpes.

- Det er ganske vanlig at folk blir tatt med legemidler etter å ha vært i dette landet. Vi har ganske mye beslag av slike legemidler dessverre, sier Bjørvik.

Får trolig forelegg

Å innføre slike type legemiddel krever særskilt tillatelse, og mannen hadde ingen dokumentasjon.

- Det var verken papir fra salgssted eller lege. Saken ble anmeldt til politiet, forteller Bjørvik.

Mannen kan forvente seg et forelegg etter dette smuglingsforsøket.

- Pillene ble beslaglagt og vil bli destruert av politiet. Mannen la seg flat da han ble oppdaget, og samtykket til at det ville bli en reaksjon, sier kontorsjefen.