Det var Anita Overgård (51) som omkom i en ulykke på planovergangen ved Trapneset i Steinkjer 6. juni i år. Hennes bil ble truffet av toget på planovergangen. Allerede i 2010 anbefalte Jernbaneverket Steinkjer kommune å stenge denne planovergangen.

Fikk sluser denne uka

Områdeleder Thor Brækkan i Jernbaneverket opplyser til adressa.no at planovergangen ble stengt for motorisert ferdsel etter ulykken. Det har kun vært åpent for fotgjengere og syklister.

- Mandag fikk vi satt opp et slusesystem for å unngå at biler kjører ulovlig over planovergangen, og det fører også til at syklister må sette ned farten før de krysser planovergangen, sier han.

- Det er vanlig at vi bestiller slike slusesystem til planoverganger hvor det har vært en ulykke, sier han.

Vedtak allerede i 2010

Jernbaneverket sier at de har blitt enige med kommunen om å sette opp dette slusesystemet, og det foreligger ingen planer om å åpne opp for biltrafikk over denne planovergangen.

I 2010 ble det fattet et vedtak om at overgangen skulle sperres for motorisert ferdsel av sikkerhetsmessige grunner. Vedtaket ble ikke effektuert fordi det var en viss motstand blant lokalbefolkningen.

- I ettertid ser vi at Jernbaneverkets vurdering av sikkerheten er korrekt, og fra og med nå blir vedtaket effektuert, sa utviklingssjef i Steinkjer kommune, Gunvor Aursjø til adressa.no like etter ulykken.