En mann i 30-årene ble pågrepet i boligen sin i Trondheim klokka 14.20 lørdag ettermiddag. Han er mistenkt for å stå bak boliginnbrudd, biltyveri og båttyveri.

Vil ikke gi forklaring

Han ønsket ikke å forklare seg, og ble løslatt senere samme dag ifølge Krimvakta.

- Saken vil bli etterforsket. Mannen vil bli kalt inn til avhør hvis det kommer nye opplysninger, sier operasjonsleder Trude Carlsson i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Operasjonssentralen i Sør-Trøndelag opplyser at funn i bilen førte til pågripelsen.

Politiet opplyser at det ikke ble funnet andre skadde eller mistenkte personer.

En bil ble i 06-tiden lørdag funnet skadd og tom i ei grøft langs fylkesvei 755 i Vanvikan i Leksvik kommune. Undersøkelser viser at bilen er stjålet, opplyste operasjonssentralen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Like etter ble en rød jolle meldt stjålet.

Stjålet i Stadsbygd

Politiet satte inn hundesøk og helikopter i letingen etter biltyver i Vanvikan. Nå har de trolig stjålet en jolle.

- Vi har vært i kontakt med bileier, som for tiden er bortreist. Vi vet ikke eksakt tidspunkt for når bilen er stjålet, sier operasjonsleder Monica Ravlo i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Bilen ble stjålet i Stadsbygd i Rissa.

Lørdag morgen ble det satt inn en hundepatrulje fra Sør-Trøndelag, og Sea King-helikopteret ble også bedt om å søke i terrenget etter mulig skadde personer.

- Vi har avsluttet søket med Sea King. Det ga ikke noe resultat. Vi er nå rimelig sikre på at ingen ligger skadd i terrenget. Mens vi var på stedet kom det en hytteeier bort til oss og fortalte at båten hans var borte. Vi mistenker at de som sto bak biltyveriet stjal båten og kom seg over Trondheimsfjorden, forteller operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ber om tips

Bilen ble funnet i Dalsneset, mellom Vanvikan og Seter. Den lå på siden og hadde airbager utløst da politiet ankom stedet. Bilen er nå tauet vekk, og vil bli undersøkt av politiet.

Operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag forteller at de har vært på åstedsundersøkelse i Stadsbygd.

- Det har vært innbrudd i en bolig, og gjenstander fra boligen ble funnet i bilvraket. Det er trolig slik sjåføren av bilen har fått tak i bilnøkkelen, sier han.

Stjal rød jolle

Politiet måtte dermed fortsette jakten på den som stjal en rød jolle av merket Pioner. Den er ti fot lang, og har en grå Yamaha-motor.

- Hytteeieren sa den var full av bensin. Vi har en mistenkt i sikte, og vi vet at han holder til i Trondheim. Vi er svært interessert i tips om denne båten dersom noen har sett noe til den, sier Pedersen.

- Hørte rop i natt

- Det er mye som tyder på at det har vært en høyhastighetsulykke, og da er det store krefter i spill. Vitner som har meldt seg ved ulykkesstedet har fortalt at de hørte rop i det aktuelle tidspunktet for ulykken, sier Pedersen.

Politiet ber publikum om tips i saken. Ring 02800 dersom du har opplysninger.