Det var utenfor Kværnøya i Flatanger at Arve og Berit Wagø Storsve, Bjørn Erik Svedahl og Frida S. Kvitsand (4) i går fikk dratt i land den enorme kveita, skriver Trønder-Avisa.

Gøy og skummelt

Fiskergjengen var ute i båt da ruggen bet på. Å få dratt opp kveita ble en kamp for fiskerne.

– Vi dro opp sånn at hodet stakk opp av vannet, og så slo vi kleppen i hodet på den. Men den var så tung at kleppen gikk i stykker. Så da slo vi kniven gjennom kjeven, og fikk et tau gjennom, sier Bjørn Erik Svedahl.

Til slutt fikk mennen ombord dratt kveita over ripa, og inn i båten.

– Vi fikk den i fanget, falt bakover og knuste isoporkassene, det var helt helt «Kill Buljo». Den hadde nok ikke fått plass i kassene uansett, humrer han.

I en e-post til adressa.no skriver Svedahl at Frida på 4 år var med pappa sin og bestefar på årets første fisketur da kveita ble dratt i land. Hun synes både det var gøy og skummelt å oppleve fangsten.

– Frida syntes han var stygg og stor! Hun var litt redd for at den skulle bite oss i føttene, sier Svedahl til Trønder-Avisa.

Kveitesommer

– Vi er veldig fornøyde. Nå har vi tatt enda en tur ut, og tok nettopp ei kveite på 20 kilo. Nå trenger vi ikke mer kveite, man skal jo ikke fiske mer enn man trenger, sier Svedahl.

Likevel blir det vanskelig å få tilberedt gårsdagens storfangst.

– Så stor grill har jeg ikke!

Skummel: Frida synes Kveita var stor og stygg Foto: Privat