Fiskesesongen i Namsen er i full gang, og en og annen storlaks har allerede latt seg friste til hugg. Torsdag kunne også Morten Østvik juble. Og mens tre andre fiskekamerater hadde reist hjem tidligere på dagen, ble det rekordfangst for Østvik på valdet Rosset/Gartland.

Brukte messingsluk

- Det eneste vi ikke hadde prøvd, var en messingsluk. Jeg satte på det, og etter en stund kom det et lite rykk. Så sa det plutselig stopp. Jeg trodde sluken satt fast i bunnen, men plutselig begynte den å røre på seg, forteller Østvik til Adresseavisen bare en time etter at fangsten havnet i håven.

Etter et tungt løft og hjelp fra fiskekamerat Helge Dyrendal, får de laksen på vekta. Den stopper ikke før viseren har nådd 18 kilo.

- Det er helt utrolig. Det er dobling av min forrige rekord, sier en ivrig Østvik, fremdeles med et godt adrenalinkick i kroppen.

Rodde etter laksen

Men som i en hver god fiskehistorie, var det ikke uten dramatikk at storlaksen kom på land. For da fisken raste som verst, begynte snella å gå tom for snøre.

- Jeg hadde ikke sjanse til å holde igjen en så diger fisk. Da måtte Helge bare kaste seg over årene og ro etter laksen, sier fiskeren.

20 minutters kamp

Og etter en 20 minutter lang kamp kunne de endelig få storlaksen i håven. Da oppdaget de til sin store overraskelse at sluken hang et helt annet sted enn i munnen på fisken.

- Den satt bare så vidt fast i den ene bukfinna. Sluken falt av med en gang vi fikk laksen i håven. Det er helt utrolig at vi fikk denne på land, forteller Østvik.