– Hvorfor jeg filmet det? Det var for å ha noe å vise alle vennene mine dagen etterpå, sier 17-åringen om den omtalte voldsvideoen til Namdalsavisa.

I klippet kan man se at en mann blir holdt i nakkegrep og får hodet slått i bakken av en annen mann. Opptaket ble gjort 5. juli i sentrum av Namsos, ved 04.00-tiden om natta.

Offeret blir tvunget til å knele på bakken av voldsutøveren som samtidig roper «ned, ned». Etterpå viser videoen at gutten blir kastet langs bakken. Gutten er en 19 år gammel ungdom fra Syria, som har bodd to år i Norge.  Den rystende videoen har vakt avsky over hele landet, og ført til at det arrangeres en markering mot vold og hat i Namsos søndag.

– Du syntes dette var morsomt?

– Ja, det var spennende. Jeg filmet fordi det var artig, sier 17-åringen.

– Synes du fortsatt det er morsomt?

– Nei, men det er fordi media bare har vist en side av saken, sier han.

Les flere saker om voldsvideoen fra Namsos her.

Slik ble videoen spredt

– Var videofilminga inspirert av noe?

– Nei, ingenting spesielt.

– Det høres latter i bilen under videoklippet. Hva kan du si om det?

– Vi hadde drukket og hadde det artig. Vi syntes dette var en artig greie, sier gutten som forklarer hvordan videoen ble lekket ut på nettet:

– Jeg sendte videoen til noen av mine kompiser via meldingssystemet på Facebook. Noen av dem måtte ha videresendt til andre slik at den spredte seg på nettet, sier han.

– Ikke rasistisk

– Hva tenker du om det?

– Det var ikke bra at den ble videresendt. Nå tror alle at det volden var rasistisk, det var den ikke. Det han fornærmete sier er bare tull. Jeg er selv mørk i huden, og har nulltoleranse for rasisme, sier filmeren som kaster nytt lys over hva som skjedde i forkant av slagene utenfor Ullvaren den natta.

– De andre hadde møttes før. Jeg er blitt fortalt at de hadde møttes en uke før og kranglet da også, sier 17-åringen om hendelsesforløpet hvor det har blitt hevdet at de involverte aldri hadde sett hverandre før.

– Var det en konflikt også ved det første møtet?

– Ikke som jeg vet, sier helgelendingen, som ikke var til stede da.

– Hva skjedde etter at du stoppet å filme?

– Det ble ikke utdelt flere slag etter det. Etterpå møttes begge partene i sentrum, hvor det ble snakket ut og skværet opp.

Ungutten sier til NA at to personer gjorde skader på bilen som ble kjørt av vennegjengen.

– Det var en som sparket inn døra, og så ble det kastet et balltre på ruta, som gjorde at den ble knust, sier han.