Begrunnelsen er gjentakelsesfare, opplyser fungerende etterforskningsleder Tore Sparby ved Stjørdal lensmannskontor til NTB. Den siktede er en kjenning av politiet fra tidligere voldshandlinger.

- Forskjellige forklaringer

Politiet har mandag avhørt alle som skal ha vært tilstede på festen som endte med en knivstikking i Stjørdal forrige lørdag. Hendelsesforløp og motiv er likevel uklart.

- Det er forskjellige forklaringer, de har forskjellig oppfattelse av hva som har skjedd, sier etterforskningsleder Tore Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Uklart motiv

Det var lørdag morgen politiet fikk melding om knivstikking på en fest i Stjørdal.

- Hendelsen er grov. Hvis denne kniven hadde gått lenger eller annerledes kunne dette fått et helt annet utfall, sa operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidstrikt til adressa.no lørdag.

Etterforskningsleder Sparby sier det er tydelig at det har vært en krangel om hvorvidt fornærmede skulle være i huset eller ikke, men at siktede og fornærmede ikke skal ha vært bekjente.

- Hvorfor man har benyttet seg av kniv, har vi ikke helt klart å lande ennå, sier han.

Flere avhør

Sparby sier de tar sikte på å få avhørt flere av vitnene på nytt.

- Vi håper at vi får gjort ferdig det ene vitnet i dag, og at vi får et nytt avhør av siktede før han blir fraktet til Tunga, sier han.