Politiet rykket ut til melding om knivstikking på en privat adresse i Stjørdal lørdag morgen i 07-tiden.

En mann i 30-årene hadde fått en kniv i magen, og en mann i 20-årene ble siktet for forholdet.

I dag ble den siktede varetektsfengslet i fire uker, noe han samtykket i. I går erkjente mannen knivstikkingen, selv om han har en annen versjon av det som skjedde enn fornærmede, som er til behandling ved St. Olavs Hospital.

- Valgte en kjøkkenkniv

- Han har forklart at det ble en uenighet. Den startet i gangen på boligen, og fortsatte på kjøkkenet, sier siktedes advokat Tore Welde.

- Ifølge siktede skal fornærmede ha tatt tak i strupen på ham og tvunget ham bakover med kraft. Da siktede kom inn på kjøkkenet, valgte han en kjøkkenkniv som lå på benken. Han holdt den foran seg, med skaftet mot sin egen mage. Bladet pekte rett frem. Kniven gikk i magen på fornærmede, men siktede sier han ikke husker om han har stukket eller hvordan det skjedde, fortsetter Welde.

- Hadde det vært en uoverenstemmelse mellom de to før dette skjedde?

- Han har forklart at det ikke var noen krangling på festen, men at fornærmede, som bor i boligen, hadde blitt sint da han ble låst ute, sier Welde.

- Forskjellige forklaringer

Både siktede og fornærmede var festdeltagere. Det var også tre andre til stede i boligen - to kvinner på 17 år og en mann på 20. Disse ble avhørt av politiet i helgen - og igjen på mandag.

Hendelsesforløpet og motivet fremstår fortsatt som uklart for politiet.

- Det er forskjellige forklaringer, de har forskjellig oppfattelse av hva som har skjedd, sier etterforskningsleder Tore Sparby ved Stjørdal lensmannskontor til NTB.

Tidligere dømt

Den siktede har tidligere vært flere ganger i kontakt med politiet. Han har en dom og en påtaleunnlatelse på seg, og er i tillegg til knivstikkingen siktet for vold mot offentlig tjenestemann og trusler, samt andre forhold, opplyser advokaten hans.

Disse forholdene stammer fra 15. mai og fremover, sier Welde. Bakgrunnen for varetektsfengslingen er faren for gjentakelse.

Politiet har tatt beslag i en kniv som ble funnet på stedet i Stjørdal lørdag, men det er ennå usikkert om dette er stikkvåpenet. Etter det adressa.no forstår, skal kniven være til analyse hos Kripos.