Den 31 år gamle Tommy Klungseth fra Abelvær omkom i ulykken da en ATV og en MC  kolliderte i Nærøy den 11. juli i år. En kamerat av Klungseth var involvert i ulykken, og er nå siktet etter paragraf tre i vegtrafikkloven, som omhandler uaktsom kjøring (se faktaboks).

Siktelsen kan bli endret

- Siktelsen gjelder i første omgang overtredelse av paragraf tre i vegtrafikkloven, men denne siktelsen er foreløpig. Det er opp til juristen i saken å se om siktelsen skal endres, sier etterforskningsleder Kai Magne Rosendal ved Nærøy lensmannskontor.

Det var en ATV og en motorsykkel som var involvert i ulykken. Begge kjøretøyene skal ifølge politiet ha kjørt i samme retning. Hvem som kjørte hvilket kjøretøy ønsker ikke politiet å kommentere.

- Vi har et klart bilde på hvem som kjørte hva, men vi ønsker ikke å gå ut med dette på nåværende tidspunkt, sier Rosendal.

Svar på rustester

Politiet tok blodtester av begge involverte like etter ulykken. Politiet uttalte til adressa.no tidligere i juli at de hadde en mistanke om at en eller begge involverte var ruspåvirket da ulykken skjedde.

- Vi har fått svar på prøvene, men vi ønsker ikke å gå ut med resultatene av testene ennå, sier Rosendal.

Politiet avventer nå en rapport fra ullykesgruppa til Statens vegvesen. Den skal gi svar om hvordan kjøreforholdene var på stedet og kjøretøyenes tilstand før ulykken. De vil også analysere sporene etter ulykken, som kan gi indikasjoner på hastigheten.