– Da vi kom dit i dag tidlig var hele uteområdet rasert. Det lå trær over lekeapparatene som barnehagen selv har bygd og hele inngjerdinga var ødelagt, sier far til to av barna i Vårtun barnehage, Magnus Hagstrøm-Sjaastad til NRK.

Tørrvik Skog startet forrige uke arbeidet med å rydde skogen i Heggelia på oppdrag fra Steinkjer kommune. Skogen ligger ved Vårtun barnehage.

Området skulle gjøres mer åpent, slik at innbyggerne skulle få bedre utsikt over byen.  Noen av de historiske trærne skulle bevares. Dette var noe foreldrene i utgangspunktet var positive til.

Tirsdag fikk foreldrene en lite hyggelig beskjed fra de ansatte i barnehagen. Som resultat av arbeidet hadde uteområdet blitt totalt ødelagt.

- Vi var flere som dro til barnehagen i dag, og vi ble rimelig sjokkerte, sier Hagstrøm-Sjaastad til adressa.no

Lager lekeapparatene selv

2. februar mottok Vårtun Forskerfrøprisen. En pris som går til barnehager som stimulerer til naturfaglig utforskning. Prisen deles ut av Natur og Utdanningsforbundet.

- Det som er ekstra trist her er at barna har laget alle lekeapparatene selv, og Vårtun er veldig flinke til å engasjere barn i uteaktiviteter. Barnehagen er veldig spesiell, sier Hagstrøm-Sjaastad.

Barnehagen skal åpnes igjen etter sommerferien førstkommende mandag.

- Det blir spennende å se om de klarer å bygge opp et gjerde og rydde plassen til barna kommer. Da må de stå på, sier Hagstrøm-Sjaastad.

Opprydningsarbeid

Kontorsjef ved Steinkjer kommune, Kari Aarnes forteller til NRK at arbeidet med å felle trær i Heggelia skulle være en gladsak for innbyggerne, men at en kommunikasjonsfeil har gjort det til det motsatte.

– Trafikk, park og veiavdelingen ved kommunen hadde blinket ut hvilke trær som skulle felles, men de som jobber på stedet har nok tatt i litt vel mye. De som hadde ansvar for arbeidet er nå på ferie, så det er vanskelig å si direkte hva som har skjedd. Dette er dårlig dialog rett og slett, sier Aarnes til NRK.

Slike feil skal ikke være mulig, mener kontorsjefen.

– Når flere mannskap er på plass igjen etter sommerferien skal vi gå nærmere til verks for å finne årsaken, sier hun til NRK.

Kommunen var onsdag på plass i barnehagen og startet opprydningsarbeidet.

– Når vi så hvordan det så ut, skjønte vi at det måtte aksjoneres fort slik at barnehagen kan åpnes på mandag. Vi har kalt inn alle tilgjengelige styrker for å få det gjort, sier Aarnes til NRK.

Ansvarsfraskrivelse

Vårtun barnehage skal om ett år legges ned, og slås sammen med Søndre Egge og Nordre Kvam barnehage. Dette er noe foreldrene har kjempet mot en god stund, men som de nå har inneforstått seg med.

- Et vedtak er et vedtak, så det er greit. Men så kommer det her på toppen av det hele, det er trist, sier Hagstrøm-Sjaastad.

Hagstrøm-Sjaastad stiller seg spørrende til svaret kommunen kommer med.

- Det er ansvarsfraskrivelse. De har gått inn på området til barnehagen og ødelagt lekeapparatene, sier han.