– Orkesterhuset vi har bygget er fullstendig knust. Vi fikk melding fra vaktene ute på Steinvikholmen i kveld. Under tordenværet kom en voldsom tornado og jevnet huset med jorden, sier operasjef Randi Spets.

Spets sier den voldsomme vinden slo ned fullstendig overraskende på alle, og på kort tid ble huset hvor alle instrumentene er laget fullstendig jevnet med jorden.

Se lesernes lynbilder

VIDEO: Her slår lynet ned i Stjørdal

Forestilling torsdag

– Dette er trist, men vi har allerede i kveld vært i kontakt med folk som skal hjelpe oss. Så beskjeden til alle som har tenkt seg på opera førstkommende torsdag er klar: Det blir forestilling med operaen Olav Engelbrektsson som normalt, sier Spets.

Operasjefen forteller at de setter i gang med gjenoppbygging onsdag morgen, nye noter skal trykkes opp og instrumenter som er ødelagt skal erstattes.

– Dette medfører utgifter for oss, men vi skal fikse dette også. Onsdag morgen må vi gjennomgå hele området for å se om den voldsomme vinden har ødelagt mer, men så langt ser det ut som om det bare er orkesterhuset som ble rammet, sier Randi Spets.

Hele det store kostymeteltet for operakoret er også forsvunnet, sier Spets.