- For folk flest er det ikke mulig å få med seg dette på noen annen måte enn gjennom media, sier Frank Skaufel, pressesjef NAF World RX of Norway.

Fredag klokken 12.20 landet et chartret Boing 747-fly på Værnes. I flyet var det nærmere 20 VM-biler, som skal delta i VM i Rallycross på Hell neste helg.

Sendte direkte

Etter landingen var det et følge av biler som viste hvor flyet skulle parkere. I det følget kjørte regjerende verdensmester i rallycross Petter Solberg. Etter at flyet parkerte ble bilene tatt ut av flyet.

- Før landingen vil Petter Solberg kjøre en oppvisningsrunde på brannvesenets treningsfelt på flyplassen. Der er det et fly som vil bli satt i brann, mens han kjører, avslørte Skaufel i forkant.

- Første gang

- Det er første gang i historien at rallycrossbilene blir fraktet med fly. Det er en milepæl for statusen til rallycross. Dette er stort. Normalt blir bilene fraktet med båt, men siden det var en runde denne helga ble det for kort tid til å få fraktet bilene med båt fra Montreal til Stjørdal, sier Skaufel.

I tillegg til Solberg var også rallycrossfører Andreas Bakkerud, Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes, Avinor-sjef Lasse Bardal og Mike Millar, administrerende direktør i GAC Pindar Logistics til stede på lufthavnen. I tillegg fulgte ogs også representanter fra arrangørene den spesielle landingen.

Bilene ble etter landing kljørt til hallen der brøytebilene på flyplassen normalt blir oppbevart.

LES OGSÅ: Nå har det ukrainske monsterflyet landet på Værnes

Petter Solberg fulgte spent med på flyfrakten. Foto: NAF World RX of Norway
Petter Solberg kjørte en oppvisningsrunde på brannvesenets treningsfelt på Værnes. Foto: NAF World RX of Norway
Det var med dette flyet at rallybilene kom med. Foto: NAF World RX of Norway
VM i rallycross på Hell vokser stadig, og nå tas fly i bruk for å få deltakerbilene på plass. Foto: Frank Skaufel