En tysk mann er sendt til St. Olavs Hospital etter ha falt i Hanshelleren i Flatanger. Det er et klatreområde som er et populært turmål for fjellklatrere.

- Han skal ha falt åtte til ti meter. Han fikk behandling av ambulansepersonell som har tatt seg inn til stedet, sier operasjonsleder Dag Hjulstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Mannen fraktes i luftambulanse til St. Olavs Hospital. Det skriver politiet på Twitter klokka 15.38.

- En nederlansk lege, som også klatret i Hanshelleren, utøvde førstehjelp på mannen. Han kategoriserte ham som alvorlig skadd, sier Hjulstad.

Ifølge en pressemelding fra St. Olavs Hospital fikk mannen moderate skader. Tilstanden er stabil, og han får behandling ved intensivavdelingen.

To helikopter til stedet

Både luftambulanse og Sea King-helikopter ble sendt til stedet.

- Det var mellom fem og sju klatrere i Hanshelleren da ulykken inntraff. Det er sagt at ulykken skjedde da han hang i lufta og skulle flytte seg fra den ene sikringen til den andre sikringen, forteller Hjulstad.

Politiet har ingen indikasjoner på at det var noe feil med utstyret.

- Det virker som det rett og slett var et uhell, sier han.

Flere klatret samtidig

Det er uklart om mannen tilhørte et følge eller var der alene.

- Det var klatrere fra Nederland, Tyskland, Frankrike og Sveits til stede, men det er usikkert om det var en organisert gruppe, forteller operasjonslederen.

Også brannvesenet ble sendt til ulykken.

- Det siste vi har fått opplyst er at klatreren skal være ved bevissthet, sier Lars Ole Øie ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag.

Ikke bilvei

De fikk melding om hendelsen klokken 14.27. En halvtime senere var ambulanse på stedet, mens resten av nødetatene fortsatt var på vei.

Det er ikke bilvei inn til Hanshelleren. Derfor måtte nødetatene ta seg inn til stedet til fots.