Klokken 07.56 lørdag fikk politiet melding om mulig ruskjøring på fylkesvei 285 i Sør-Beitstad i Steinkjer.

- Bilen havnet på taket, og en annen fører stoppet for å hjelpe, forteller operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Men i stedet for å ta imot hjelp, valgte mannen å stjele bilen til personen som stoppet.

Ifølge Trønder-Avisa var det et avisbud som stanset for å se hva som foregikk. En person bosatt rett ved der bilen havnet på taket forteller til t-a.no at mannen først forsøkte å true til seg bilnøkler inne i boligen, før han gikk ut igjen og stjal avisbudets bil i stedet.

Med den kjørte han videre til Stamnes hvor han traff en husvegg på en privat bolig.

Ville stjele nok en bil

Etter kollisjonen med husveggen var det ikke mulig å kjøre videre med den stjålne bilen.

- Derfor ønsket han å stjele en ny bil. Mannen havnet i slåsskamp med en person på stedet, som klarte å holde ham på plass til politiet kom. Tilslutt angrep han politiet, sier Letnes.

En person ble ifølge politiet påført skader i slåsskampen, blant annet i håndleddet. Politikvinnen som ble angrepet skal ha blitt påført en kuttskade i hodet.

Begge tas hånd om av helsepersonell, men skal ikke være alvorlig skadd.

Til sykehus

Mannen, som er i slutten av 20-årene, er pågrepet og mistenkt for ruskjøring, tyveri av bil, trusler og legemsskade, opplyser Letnes.

Han er fremstilt for prøver og helsejekk på legevakta, og skal fraktes videre til sykehuset i Levanger. Det er foreløpig uvisst hvilke skader mannen skal ha pådratt seg.

Etterforsker saken

Politiet etterforsker saken. Lørdag formiddag jobber de blant annet med å avhøre vitner og fornærmede.

Foreløpig er det ikke kjent hvor langt mannen skal ha kjørt før han havnet på taket i Sør-Beitstad. Det undersøkes også om føreren eier den første bilen som han krasjet.

Disse sporene leder ned mot huset, og kan tyde på at mannen tok en snarvei før han traff husveggen. Foto: Leif Arne Holme
Her endte turen for den mistenkte biltyven. På stedet skal han ha forsøkt å stjele nok en bil. Foto: Leif Arne Holme