Føreren av ATV-en ble fløyet til St. Olavs hospital etter ulykken. Politiet opplyste først i en twittermelding at situasjonen var kritisk for føreren. I en pressemelding fra sykehuset heter det lørdag kveld at det er snakk om lettere skader og at mannen er stabil.

Sendte helikopter

Politiet i Nord-Trøndelag meldte klokken 16.23 om et trafikkuhell  der et terrengkjøretøy skal være involvert i Helgådalen i Verdal.

Et Sea King-helikopter fra 330-skvadron ble tilkalt. I en twittermelding klokken 17.01 skrev politiet at føreren er kritisk skadd og blir fraktet ut med helikopter.

Ifølge adressa.nos reporter på stedet ble den unge mannen kjørt med ambulanse til Vuku der han er plukket opp av helikopter.

Tenåring skadet

- Føreren er en mann i sluten av tenårene, fra Verdal, sier operasjonsleder Bård Krogstad hos politiet i Nord-Trøndelag.

Han sier at politiet ikke kjenner skadeomfanget, men at føreren var bevisst etter ulykken.

- Alt tilgjenglig mannskap jobber nå med saken.

Skjente av veien

- Ulykken har skjedd rett vest for Volden skolen i Helgådalen. ATV-en var på vei fra skolen mot Verdal sentrum. Sporene på stedet viser at den har skjent ut i en sving, av ukjent grunn. Den har kjørt opp i en skråning og rullet rundt, sier Adressa.nos reporter på stedet Leif Arne Holme.

Han sier det ser ut til å dreie seg om et nytt terrengkjøretøy.

Etterlyste sort bil

Politiet skrev klokken 16.40 at de har uklare opplysninger om hendelsen, men at en bil også kan ha vært involvert. De etterlyste i den forbildene føreren av en sort bil som kan ha vært involvert i uhellet. Bilen skal ha vært på vei i retning Vera.

- Opplysningene om en sort bil var det føreren av ATV-en som kom med til folk på stedet etter uhellet, sier Krogstad.

Har snakket med fører

Klokken 18.15 opplyser politiet til Adressa.no at de har vært i kontakt med føreren av den sorte bilen.

- Jeg kan bekrefte at vi har snakket med føreren sier Krogstad.

Han sier vedkommende så langt ikke er sjekket ut av saken. Men politiet også har en vitneforklaring om at ATV-en skal ha kjørt fort før utforkjøringen.

- Vi oppretter sak på forholdet. Den videre etterforskningen skal få frem hva som skjedde og hvem som var skyld i det, sier Krogstad.

Tenåring skadet i ATV-ulykke i Helgådalen i Verdal. Foto: Leif Arne Holme
Ulykken skjedde ved Volden skole. Foto: Leif Arne Holme