Det var 28 år gamle Dawid Piotr Bladowski som mistet livet da en semitrailer veltet på fylkesvei 17, like nord for Høylandet 17. august.

Han døde mens han fremdeles var i kjøretøyet som havnet på taket etter utforkjøringen. Bladowski var ansatt i et norsk firma, men var polsk statsborger.

Avhør av passasjer

I semitraileren satt det også en kvinne i 20-årene. Hun fikk kun lettere fysiske skader i hendelsen, og kom seg ut ved egen hjelp. Hun ble fraktet videre til Namsos sykehus med ambulanse.

- Vi har gjennomført avhør av passasjer, men det har ikke ført til noe nytt med tanke på årsaken, sier etterforskningsleder Gunn Astrid Øfsti for region nord i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Både krimteknikere og ulykkesgruppa i Statens vegvesen dro til Skarland, nord for Høylandet, for å gjøre undersøkelser etter dødsulykken.

- Vi venter fremdeles på rapport fra Vegvesenet, og det er fremdeles svar vi ønsker vedrørende de tekniske undersøkelsene, sier hun.

Krysset motgående kjørefelt

Semitraileren var på vei sørover etter å ha hentet laks.

- Den har krysset motgående kjørefelt og kjørt ut i grøfta på motsatt side. Det var skrense- og bremsespor på stedet, sier Øfsti.

Foreløpig kan ikke Øfsti opplyse om hva slags hastighet kjøretøyet hadde da ulykken skjedde.

- Dette vil trolig komme frem under de tekniske undersøkelsene. Vi skal også sjekke om hviletidsbestemmelser ble overholdt, sier hun.

Det har tatt tid å få varslet alle pårørende siden de befinner seg i Polen. Politiet fikk bistand gjennom Kripos.