I tillegg til mishandlingen og voldtektsforsøket ble nordtrønderen i 20-årene i Inntrøndelag tingrett dømt for seksuelt krenkende atferd, brudd på besøksforbudet, for bruk av narkotika og for vold og trusler mot politiet.

Med unntak av mishandlingen erkjente han straffskyld for alle forholdene. Han erkjente imidlertid delvis de faktiske forholdene som var beskrevet i gjerningsbeskrivelsen, som var grunnlaget for at han møtte tiltalt for å ha mishandlet eksen.

Les flere krimsaker fra adressa.no her.

Mishandlet over tid

Retten kom likevel frem til at mannen hadde mishandlet eksen over tid. Til grunn for dette viser retten til tre konkrete voldsepisoder, samt at mannen også ellers har utøvd vold mot fornærmede. Dette har skjedd ved at han sparket henne flere ganger i sengen, og at han flere ganger har utøvd vold i forbindelse med at de to har kranglet. Han har også truet den fornærmede kvinnen og kommet med krenkende uttalelser, ifølge dommen.

Kvinnen har også kommet med krenkende uttalelser. Hun har også vært fysisk mot mannen, ifølge dommen.

- Hans temperament har vært voldsomt, noe han selv har innrømmet og det er opplagt at han hadde det fysiske overtaket på henne. Hun fryktet ham, noe han har forståelse for. Han fryktet ikke henne, heter det i dommen.

Kastet opp

Voldtektsforsøket som beskrives i dommen fremstår som brutalt. Forsøket lyktes ikke blant annet fordi hun gjorde fysisk motstand.

Etter å ha mislyktes med forsøket, kastet mannen opp.

I retten forklarte mannen at han gjorde handlingen for å skremme kvinnen, og at han har ingen tanker om hvorvidt han ville ha gjennomført voldtekten.

Fordi mannen tilsto ble han tilkjent tilståelsesrabatt, og han ble idømt fem års fengsel. Uten tilståelsen ville han fått fem år i fengsel, ifølge dommen.

- Gjennom erkjennelsen har fornærmede sluppet å stå i den situasjon at det har vært tvilt om troverdigheten av hennes forklaring, heter det i dommen.

Mannens forsvarer, Tore Angen, opplyser at hans klient ikke vil anke dommen, blant annet av hensyn til fornærmede.

- Han vil sone dommen og bli ferdig med saken, sier Angen.