Semiraileren var lastet med bildekk, og føreren var på vei ut av landet da han ble stanset.

- Dette kjøretøyet er ikke egnet til denne typen last, fordi lasten er alt for bred. I tillegg var lasten alt for dårlig sikret, sier Harald Ekremseter, inspektør i Statens vegvesen.

Presenning

Bare en presenning holdt dekkene på plass, ifølge inspektøren.

- Det er lett at presenningen kan ryke, og da vil dekkene falle ut, påpeker Ekremseter.

Semitraileren ble stoppet i forbindelse med en aksjon Statens vegvesen nå gjennomfører i trøndelagsfylkene. De to siste dagene er vogntog kontrollert både på Sandmoen, i Selbu, på Storlien og i Åsen.

Den makedonske sjåføren hadde gyldig førerkort, men manglet en ansettelsesattest for å jobbe i EU. Dermed fikk også sjåføren kjøreforbud til han får orden på sine papirer.

Lastebil stanset

Tidligere onsdag fikk et polsk vogntog kjøreforbud i Åsen. 27 tonn plastfilm som sto på paller, var helt usikret.

Onsdag ettermiddag ble en lastebil med container stoppet på samme sted. Lastebilen manglet et forskriftsmessig underkjøringshinder.

- Faren er at hvis noen kjører på lastebilen bakfra, kan bilen havne under lastebilen, og det kan føre til større personskade, sier Ekremseter.

Nektet å stoppe

Flere kjøretøyer nektet å stoppe under kontrollen i Åsen, deriblant en makedonsk sjåfør. Politiet fikk senere stanset sjåføren i Verdal, og han ble da ilagt et forelegg på 8000 kroner.

- Vi opplever noen ganger at sjåfører ikke vil stoppe. Vi ønsker å slå alvorlig ned på slike tilfeller. Vi ser ikke bort fra at årsaken til det kan være at sjåførene har ting å skjule, sier Ekremseter.