Onsdagens kollisjon mellom et tog og en bil i Levanger, er bare ett av mange lignende hendelser på trønderske jernbaneoverganger de siste årene.

Se oversikt over noen av ulykkene nederst i saken og bildene over

Foreningsleder i Norsk lokomotivmannsforbund i Trondheim, Bård Kosberg, har med egne øyne sett biler kjøre over overganger med minimal avstand til toget. Så langt har han selv vært skånet for kollisjoner.

Les også: Kolliderte ved jernbaneovergang i Levanger

- Slike kollisjoner skjer altfor ofte. Det er en av de store bekymringene vi har. I dag var vi heldige, i og med at det ikke gikk liv, sier Kosberg.

Vil samle overgangene

Føreren av bilen som kolliderte i Levanger onsdag, ble fratatt førerkortet etter hendelsen. Ifølge politiet skal bommen ved overgangen ha vært nede, da han forsøkte å kjøre over.

Selv tror Korsberg at en samling av overgangene kan være en løsning på problemene med ulykker på slike steder.

- Ser man for eksempel på Kongsvingerbanen, så har man samlet flere overganger til en og sørget for at sikkerheten er god. Da begrenser man kostnadene og kan heller gjennomføre sikre tiltak, forklarer han.

Mistet livet i kollisjon med godstog

6. juni i år omkom en kvinne etter en kollisjon mellom et godstogtog og en bil i Steinkjer. Kvinnen befant seg i en bil på togskinnene da hendelsen skjedde.

Les også: Kvinne død etter togulykke

Det var ikke bommer på planovergangen, som går over en mindre trafikkert vei. Ifølge politiet var det lys og lydsignal på stedet.

Én måned etter dødsulykken fikk Jernbaneverket satt opp et slusesystem på planovergangen som skulle vært stengt i 2010.

I 2010 ble det fattet et vedtak om at overgangen skulle sperres for motorisert ferdsel av sikkerhetsmessige grunner. Vedtaket ble ikke effektuert fordi det var en viss motstand blant lokalbefolkningen.

Motorsykkel kolliderte med tog

Bare tre uker senere, 28. juni., ble en mann alvorlig skadd, da motorsykkelen han kjørte kolliderte med et tog på Thamshavnbanen på Fannrem i Orkdal.

Les også: MC-fører skadd etter kollisjon med tog

Mannen i midten av 20-årene er fløyet med luftambulanse til St. Olavs Hospital. Ulykken inntraff i Orkdalsveien ved en planovergang hvor Thamshavnbanen krysser veien.

Berget seg ut før det smalt

22. februar i 2011 klarte tre personer å komme seg ut av bilen før den ble truffet av toget i Verdal sentrum. Etter kollisjonen sto bilen fastklemt mellom toget og bommen.

Les også: Bil påkjørt av tog i Verdal

Bilen stod fast på linja, da kollisjonen skjedde. De involverte var to voksne i 30-årene og en ungdom i midten av tenårene.

Før kollisjonen trakk lokføreren i nødbremsen etter at det gikk alarm om at en bil sto fast på linja. Ifølge politiet hindret det at kollisjonen gikk verre.

- Føreren hadde flaks

Ved en togovergang på Ranheim i 2010 ble en sjåfør for sent oppmerksom på at det kom et tog kjørende. Det kunne fått et fatalt utfall.

Toget skal imidlertid ha sett bilen, men uten at det klarte å stoppe. Dermed støtte de sammen på overgangen.

Les også: Tog kjørte inn i bil

Sjåføren kom fra den dramatiske kollisjonen uten skader. Bilen fikk skader i frontpartiet, men kunne kjøres hjem.

- Her har nok føreren hatt flaks, konkluderte politiet etter hendelsen.

Kolliderte i 100 km/t

To personer ble sendt til sykehus etter en personbil kolliderte med et tog på Rørosbanen 16 september i 2009.

Les også: Bil påkjørt av tog

Ulykken skjedde da bilen skulle kjøre over en usikret planovergang ved Aaen på Rørosbanen. Bilen ble truffet i fronten av et nordgående tog som kom i 90- 100km/t, og fikk store materielle skader.

De to som befant seg i bilen slapp fra ulykken med lettere skader.