En bilist reagerte da vedkommende møtte semitraileren på E6 i Røra tirsdag ettermiddag. Bilisten ringte politiet klokka 12.30.

- Bilisten fortalte at den krenget voldsomt i svingene. Politiet stanset semitraileren og en inspektør fra Statens vegvesen kom til vekta på Vinne for å undersøke den, forteller operasjonsleder Rune Reinsborg i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Følg Adresseavisen på Instagram

Ble avskiltet

- Det er åpenbart noe galt med hengeren, og sjåføren av semitraileren har fått pålegg om å utbedre feilen ved et lastebilverksted i Verdal, sier han videre.

Den fikk derfor eskorte til verkstedet.

Inspektør Steinar Vist ved Statens vegvesen forteller at hengeren blir avskiltet etter nærmere undersøkelser.

- Det blir et kjøreforbud fordi akslingene har løsnet i innfestingene. Det er veldig alvorlig. Lasten må lastes om til annet vogntog, sier Vist.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

- Løse akslinger

Ifølge ham kunne hengeren ha tatt overhånd og veltet hele kjøretøyet.

- Når akslingene blir så løse så lever de sitt eget liv, kommenterer Vist.

Han er glad for bilister sier ifra om slike farlige semitrailere på veien.

- Det var veldig bra at denne norskregistrerte semitraileren ble stoppet.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til webred@adresseavisen.no og les et utvalg av tidligere artikler her:

LES OGSÅ: - De kommer seilende, de er livsfarlige

Farlig: En semitrailer ble stanset med løse akslinger på E6. Dette bildet viser en skeiv luftbelg som følge av løs aksel. Foto: statens vegvesen