Festivalen holdes i Bindal kommune. Operasjonslederne i Nord-Trøndelag politidistrikt har hatt sin fulle hyre med å ta imot alle meldingene om bråk som har strømmet inn fra festivalen i går kveld og gjennom natta.

- Nærmest lovløse tilstander. Det gikk fullstendig over stokk og stein der oppe, sier operasjonsleder Ola Hofstad til adressa.no.

Fortvilte vakter

Allerede klokken 18.00 fredag kveld kom de første meldingene. Mellom det tidspunktet og midnatt var det minst fire ville slåsskamper i forbindelse med festivalen. Det skal ifølge Hofstad bare ha vært noen få vakter på jobb.

- De var fortvilte og prøvde etter beste evne å gjøre en god jobb.

Flere polititjenestemenn dro til området, det samme gjorde ambulanser og en luftambulanse. En mann lå bevisstløs i en halvtime etter slåssing. Han ble fraktet til sykehus. En annen mann som også ble fraktet til sykehus slo seg fullstendig vrang i ambulansen. Mannen oppførte seg så vanskelig at politiet måtte tilkalles igjen. Samtidig var det en rekke mindre skader etter slag og spark.

Brannslukking

- Tjenestemennene på stedet kunne nærmest bare drive brannslukking. De prøvde å kjøre hjem de verste bråkmakerne. Det var en del kjenninger av politiet der. Og nå har vi flere saker som må etterforskes, sier Hofstad.

Politiet kunne ikke dra fra stedet før klokken 05.00 lørdag morgen. Men selv etter dette var det tilløp til bråk.

- Den siste meldingen vi har fra Terråk er at det var bråk igjen rundt halv seks, sier Hofstad.

Må snakke med arrangøren

Festivalen fortsetter i dag. Ifølge operasjonslederen vil nå politiet kontakte arrangøren og be om en samtale.

- Vaktholdet er altfor dårlig. Det må bli bedre for at de skal kunne fortsette også i kveld.

Fortsetter som planlagt

Tore Kolsvik i Nordlandsregattaen bekrefter ovenfor adressa.no at politiet har bedt om en forklaring i forhold til vaktholdet.

- Vi får vente og høre hva politiet har å si.

Kolsvik forventer at arrangementet går som planlagt også lørdag kveld. Arrangørene skal uansett diskutere nattens hendelser.

- Vi avventer litt og skal gå gjennom det som har skjedd i løpet av dagen.