Til sammen 37 deltakere på 4H-leiren i Gloppen i Sogn og Fjordane har symptomer på sykdom, og ledelsen besluttet derfor i formiddag å gradvis avvikle arrangementet, melder NTB.

Ingen av de 37 deltakerne er alvorlig syke, men de har utviklet tegn på influensa. Bortsett fra én av dem, reiste alle sammen til leiren i samme buss.

Ungdommer i isolat

Etter å ha diskutert saken med Gloppen kommune, Fylkesmannen i Sogn og Fjordane og nasjonale helsemyndigheter, har 4H funnet ut at den beste løsningen nå er å gradvis avvikle leiren, opplyser organisasjonen på sine nettsider.

Minst 20 ungdommer satt i går kveld i isolat med symptomer på H1N1, og ei 15 år gammel jente fra Sørlandet er bekreftet smittet med svineinfluensa.

Ifølge informasjonsansvarlig i 4H, Beate Patay, skal det ikke være noen trøndere blant de 20 som satt i isolat fredag kveld.

- Så langt er det ingen fra verken Sør- eller Nord-Trøndelag blant de som har influensasymptomer og er blitt isolerte, sier Patay til adressa.no

Stor ungdomsleir

Det skal delta 1700 ungdommer på leiren, som foregår i Breim i Sogn og Fjordane i tidsrommet 22. til 29. juli.

I tillegg skal 200 frivillige fra Sogn og Fjordane jobbe på leiren.

– Jeg kan bekrefte at en 15 år gammel jente som deltar på leiren på Breim har fått påvist H1N1, sier Informasjonsansvarlig for 4H i Norge, Beate Patay til tv2nyhetene.no

Fikk feber

4H skrev fredag kveld på sine hjemmesider:

- Torsdag 23. juli meldte jenta at hun hadde fått feber. Hun ble da umiddelbart undersøkt av lege, prøvar ble tatt og hun ble isolert fra leiren. Prøveresultatet som ble ferdig i dag, viser at jenta er smittet av svineinfluensa.

Alle blir fulgt opp av helsepersonell og foreløpig skal ingen ha utviklet sykdom, og flere skal allerede være feberfri.

4H har opprettet en beredskapstelefon som pårørende kan ringe, med telefonnummer 57 86 83 15.