Den kritikerroste artisten entrer scenen i Middelalderparken onsdag 6. august, og vil markere åpningen av den foreløpig mest omfangsrike Øyafestivalen. Bruns siste album, «Changing Of The Seasons» ble møtt med unisont positive kritikker landet over, og ligger for øyeblikket på ellevte plass på VG-lista i sin åttende uke.

Hjelp av islandsk produsent

På albumet fikk Brun hjelp av den islandske produsenten Valgeir Sigurdsson, en kapasitet som blant annet har arbeidet med Sigur Rós og Bjørk tidligere. Den førstnevnte gruppen av islendinger er også et av hovednavnene under årets Øyafestival. Andre toppnavn er Grinderman, Sonic Youth, My Bloody Valentine og Turboneger.

Ny remixplate

Selv om det ikke er lenge siden Brun slapp sitt siste album vil det kommet et nytt produkt i handelen allerede i sommer. På sine offisielle nettsider melder Brun at hun i sommer vil gi ut et fullengders remix-album med tittelen "Ane Brun Objektified". Ifølge nettsiden samarbeider hun med Dennis Ferrers platelabel Objektivity. Ferrer har samlet et knippe house- og technoprodusenter for å gi Bruns musikk en ny innpakning. Første singel ut er "Headphone Candy" remikset av Henrik Schwarz.

Foto: Scanpix
Her er Ane Brun på scenen under Øyafestivalen i 2005. I sommer åpner hun hele festivalen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Foto: SCANPIX