Først ble hun disket i kvartfinalen, så gikk Riita-Liisa Roponen inn til åttendeplass i B-finalen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Finske Riita-Liisa Roponen skapte skihistorie under sprint i Tour de Ski som ble avviklet i Praha mandag. Uten i det hele tatt å ha gått semifinalen dukket hun plutselig opp som syvende løper i B-finalen. Fra bakerste posisjon kjempet hun seg opp i ryggen på Marit Bjørgen og ble klokket inn en åttendeplass på i konkurransen og på etappen.

- En dommertabbe. Jeg har aldri hørt om noe lignende, sier sportssjef Åge Skinstad til langrenn.com Han kan ikke uttale seg om det var grunnlag for å diske den fiske jente i kvartfinalen, men så lenge juryen valgte å utelate henne fra semifinalen så virket det ganske oppsiktsvekkende at hun ble hentet inn igjen til B-finalen.

- For det norske laget har dette liten eller ingen betydning, men jeg er trist og flau på langrennssportens vegne. Arbeidet som teknisk delegert (TD) gjør under dette rennet er under enhver kritikk. Det må være rekord for dårlig TD, sier Skinstad.

- Blir du utvist på fotballbanen kan du ikke komme inn igjen på banen i ettertid og spille videre. Slak har det også vært i langrennssporten helt til denne sprinten, sier en hoderystende Åge Skinstad.