I midten av juni holdt årets russekull ved Levanger videregående skole avslutningsfest på Nordtun grendehus. Det tok fullstendig av, og flere av avgangselevene regelrett ramponerte grendehuset.

- Det er bare trist. Rett og slett, sa leder i hovedstyret for Nordtun grendehus, Hans Amdahl, til adressa.no.

Kort tid senere meldte politiet at de kom til anmelde saken som grovt skadeverk, i og med at skadene var beregnet til mellom 200- og 400 000 kroner.

Omfattende opprydding

- Vi har opprettet sak og den er registrert som grovt skadeverk. Vi iverksetter nå etterforskning, bekreftet etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor overfor adressa.no noen dager etter festen.

Oppryddingen av bygningen ble omfattende, og blant annet måtte det bestilles 20 nye bord og 40 nye stoler. Sju av ungdommene som deltok i skadeverket stilte opp og hjalp til i oppryddingen. Dermed sparte de seg for store utgifter.

Sveiset gulvbelegg

- Ungdommene var flinke til å jobbe. Totalt ser det ut til at vi lander på rundt 130.000 kroner, sier utleier Hans Amdahl til Trønder-Avisa.

Avisen melder at det torsdag ble gjennomført en sluttbefaring, og at gulvbelegget ble berget ved sveising. I tillegg måtte et par vinduer erstattes. Forsikringsselskapet og grendehuset er imidlertid litt uenige om sluttregningen på hærverket. Gjensidige vil nemlig gi fratrekk for slitasje og alder på utstyret, noe grendehuset er uenige i.

Politiet har tidligere meldt at 8-10 personer deltok i hærverket. Alle vil bli innkalt til avhør, og forsikringsselskapet Gjensidige vil komme til å rette regresskrav mot de involverte.