Fellingstillatelsen på bjørnen ble gitt tirsdag 4. september klokka 1200, men på grunn av dårlig vær kommer trolig ikke jakta igang før torsdag morgen.

Ifølge Røyrvik kommune er det sakens omfang og utvikling som har ført til fellingstillatelsen. Åtte av de tolv kadavrene som er funnet er tatt de fire siste dagene, og bærer tydelige skader etter bjørn.

Potensialet for fremtidig skade og videre eskalering av skadesituasjonen innenfor det samme området ligger også til grunn for at fellingstillatelsen er gitt.

Aldri vært bjørn på øya

- Det er første gang at det er bjørn på denne øya. Dette har vært oppfattet som et trygt sted å beite for sauene. Vi er overrasket når det nå viser seg at det er en bjørn på øya, sier rådmann Ole Jørgen Rødøy i Røyrvik kommune til NRK Trøndelag.

Ifølge Rødøy er det 200 sauer på øya, og gårdbrukeren er nå i ferd med å samle inn og sikre buskapen.

Bjørnen har trolig svømt

- Bjørnen kan ha svømt 2-300 meter for å komme seg til øya, eller den kan ha kommet over på vårsnøen, sier Ole Jørgen Rødøy.

Røyrvik kommune er i et yngleområde for bjørn, og det er svært vanskelig å få fellingstillatelse på bjørn. Binne med unger og dens unger er unntatt fra fellingstillatelsen, men man antar at det er en hannbjørn som har gått løs på kadavrene.

Skadefellingstillatelsen på bjørn på Gudfjelløya i Indre Namdal i kommunene Røyrvik og Lierne gjelder til 10. september klokka 12.00.