Klostergården på Tautra fikk prisen for beste "historiske" reiselivsprodukt, Namskogan familiepark som med konseptet Rebella Hex fikk prisen for beste "eventyrlige" reiselivsprodukt, Norway Nature fikk prisen for mest "hemningsløse" produkt,  utkikkspunktet Dyrdalsbakken i Selbu ble hyllet som det mest "kreative" reiselivsproduktet I Trøndelag i Namsos i går kveld. Vinnerne fikk hver sin statuette – og 15 000 kroner hver til markedsføring av sitt reiselivsprodukt.

- En ære å bli nominert og få prisen. Dette setter jeg stor pris på, sa Ole Martin Dahle, guide og vertskap, på turoppleveleser som har spesialisert seg på fotografering av havørn.

Anne Marthe Brun fra Klostergården på Tautra mener jobben er en livsstil – og at det er godt å stoppe opp og se hva man faktisk har fått til.

- No vart e sjølvin, sa Turid Bredesen fra Namskogan familiepark, som håper produktet Rebella Hex kan bli et flaggskip for reiselivet i Nord-Trøndelag. Utkikkspunktet Dyrdalsbakken i Selbu ble hedret som det mest "kreative" produktet, og Tove Solli Røset mente det var en pangstart for Selbu som en relativt ny reiselivsaktør.

Det var i alt 30 reiselivsprodukter som var foreslått til prisene, hvorav 12 produkter eller opplevelser kjempet om de fire prisene.

Her er juryens begrunnelsen for vinnerne i de fire kategoriene:

Eventyrlige:

Namsskogan Familiepark - for utviklingen av Rebella Hex

I fem år på rad har heksa fra Børgefjell forhekset publikum i Namsskogan Familiepark. Til årets episode stod et splitter nytt teaterbygg klart; «Rebellas hule», og det ble også inngått samarbeid med Nord-Trøndelag Teater. Sammen med ny magi og musikk førte dette til en publikumsøkning på over 30 %, sammenlignet med i fjor. Over 5000 store og små Rebella-fans fikk med seg årets episode, som formidlet musikk, magi og dyr på en eventyrlig måte.

Kreative:

Dyrdalsbakken Utsiktspunkt - Selbu

Bygget ble designet og bygd av arkitektstudenter ved NTNU i vår, og har allerede vakt oppsikt. Stedet er et yndet utfartsmål og stoppested for både tilreisende og fastboende. Paviljongen er bygd i tre, Selbus viktigste råvare! 10 arkitektstudenter fra fem ulike land, i samarbeid med lokalt næringsliv og Selbu Kommune, bygde paviljongen på rekordtid. Et spenstig og spennende samarbeidsprosjekt, som vil bli en fantastisk attraksjon i Selbu.

Hemningsløse:

Norway Nature - Flatanger

Norway Nature på Flatanger har etablert seg i den Europeisk toppklassen når det gjelder opplevelser i møte mellom mennesker og natur. Ole Martin Dahle er guide og vertskap, og har spesialisert seg på fotografering av havørn. Mange internasjonalt kjente naturfotografer har besøkt ham de senere årene. Ole Martin er et stjerneeksempel på hvordan en kan skape sin egen arbeidsplass, basert på naturen i nærområdet, og med fokus på vertskapsrollen.

Historiske:

Klostergården – Tautra

Klostergården ligger like ved ruinene av det gamle cistercienserklosteret (her måtte det pugges) på Tautra, fra år 1207, og er et særpreget landemerke i Trondheimsfjorden. Klostergården byr på servering i historiske lokaler, gjerne ølsmaking  i kombinasjon med mat. I gårdsbutikken Klostergårdssmia selger de gårdsmatprodukter, blant annet øl fra eget gårdsbryggeri; Klostergården Håndbryggeri, og såper laget av nonnene på Tautra Mariakloster.

Alex Rosen hyllet vinnerne av de trønderske reiselivsprisene etter reisleivsnæringas festmiddag i Namsos tirsdag kveld. Foto: Tommy Fossum