Dermed har alle involverte kommuner gitt tilslutning til å bygge ut fylkesvei 17 Namsos-Steinkjer med ny fylkesvei 720 til Malm.

Namdalseid-politikerne delte seg, men et klart flertall ga sin tilslutning til prosjektet.

To fra Arbeiderpartiet og en fra Senterpartiet stemte mot, mens 16 stemte ja til bompengeprosjektet - med noen klare forutsetninger som må oppfylles.

Gjennom sentrum

Kommunestyret aksepterer at vegen fortsatt går gjennom sentrum.

- Veg utenom sentrum ble lagt død i vår da flertallet i styringsgruppa sa nei. Etter det har det vært ei ikke-sak for meg, fastslo ordfører Steinar Lyngstad i kommunestyret.

Ordføreren har kontaktet statssekretær Lars Erik Bartnes (Sp) fra Steinkjer med spørsmål om hva som skjer hvis Namdalseid sier nei til bompenger.

Svaret var at departementet ikke har mye erfaring med slikt. Men prosjektet kan trolig likevel gå gjennom i Stortinget.

- Da risikerer vi at fylkesvei 17 bygges med bompenger uten at vi får påvirke prioriteringene, konstaterte Lyngstad da han innledet til debatt i kommunestyret.

- Utidig press

Flere reagerte sterkt på at Namdalseid presses til å si ja.

- Jeg oppfatter det som utidig press, kommenterte varaordfører Arne Bratberg.

Både ordfører og varaordfører stemte for å gå videre på prosjektet.

Men forutsetninga er at det gjøres endringer i prioriteringene nord for Sprova, i tråd med ønsker fra Namdalseid og Namsos.

Dette betyr at gang- og sykkelveger løftes oppover på lista, for å unngå at de faller ut ved økte kostnader på andre tiltak.

- Dette er et krav for at jeg kan stemme ja, fastslo Bratberg som krevde en garanti fra fylkestinget om at lista følges.