Det irske filmselskapet Crossing the Line Films som har spesialisert seg på naturfilmer, besøkte Flatangers vakre natur i oktober i år. Målet var å få fanget den mektige havørna ved hjelp av et avansert høyhastighetskamera.

- Vi skal lage en dokumentar på én time for NRK som omhandler reintroduksjonen av havørn til Irland ved hjelp av fugleunger som er samlet i Norge, forklarer John Murry, daglig leder og fotograf i Crossing The Line Films.

Den irske øya har vært uten havørn de siste hundre årene, men et trøndersk-irsk prosjekt håper å få reintrodusert arten.

Resultatet av filmingen skal vises i beste sendetid i jula i år, og Murry og hans filmteam har lagt ned mye arbeid i Norge.

- Jeg er superfornøyd med resultatet. Jeg har besøkt Norge mange ganger i løpet av dette prosjektet og har blitt veldig glad i både landet og vennene jeg har fått her, sier han.

Denne gangen ble det to uker i Flatanger, men Murry anslår at han trolig har vært i Norge to til tre måneder de siste fire årene for å sikre seg nok materiale for dokumentarfilmen som er underveis.

De fantastiske bildene er tatt med et spesialisert høyhastighetskamera som tar tusen bilder i sekundet og gir usedvanlig skarpe bilder i slow motion.

- Vi håper at noen andre tv-kanaler i Storbritannia har lyst på dokumentaren etter at NRK har sendt den, sier Murry.