Læreren fra Stjørdal fikk i går ettermiddag en opplevelse få kan fortelle om. Enda færre kan skilte med et opptak av noe lignende.

SE VIDEO I VINDUET OVER

- Jeg passerte Lånke da jeg så en stor fugl og mange kråker som holdt leven ute på et jorde. Plutselig letter en ørn med 20 kråker etter seg, forteller Kristoffersen.

Temmelig overrasket kjørte han nærmere. Der så han enda en ørn, Kristofferen er sikker på at det er snakk om en kongeørn.

- Jeg startet opptaket da den satte seg ned, og snart gikk det opp for meg at den forsøkte å få med seg en katt. Den satte klørne i katten og slepte den bortover marka, og det virket ikke som den hadde lyst til å gi opp jakten. Kanskje ble katten for vanskelig, jeg vet ikke, men til slutt lettet ørnen og fløy bort.

Drama

I opptaket ser vi at ørnen flakser med store vinger over katten, som legger seg skinnflat i forsøk på å komme seg unna.Den kjemper godt, men blir dratt flere meter bortover jordet. Ørnen forsøker å få nytt tak i det vettskremte kattedyret, men må gi seg og flyr bort. Det hele er over på noen sekunder. Den sorte og hvite katten ligger urørlig i flere sekunder, før den kikker seg vaktsomt rundt, reiser seg og sjangler inn i skogholtet.

Blødde kraftig

Christer Kristoffersen tenkte først at katten hørte hjemme på nærmeste gård og kjørte dit. Der møtte han Marit Sæther som blir med for å lete.

- Vi fant den til slutt, men det var ikke vår katt. Den freste og blødde kraftig fra ganen. Vi fikk til slutt tak i den og tok den med til dyreklinikken, forteller Sæther.

Foruten ett stort sår i ganen, hadde ikke katten fått store synlige skader.

- Dyrlegen sa at ørnen kunne ha punktert lungene på katta med klørne sine. Det surklet veldig i brystet på den, forteller Sæther.

Trist slutt for katten

Sæther gjennomførte en ringerunde i nabolaget uten at noen meldte seg som eiere. Det ble konkludert med at det sannsynligvis var en omstreifende katt.

- Den ble avlivet, så det ble en trist slutt på historien, sier Sæther.

Ifølge henne veide hannkatten minst fire kilo. Hun har også hørt om andre i nabolaget som har mistet katten sin til ørn.

- Jeg skal passe godt på mine katter fremover, det er sikkert.