Etiketter som skal klistres på ferdigprodusert doping. Foto: POLITIET

I begynnelsen av februar slo politiet i Nord-Trøndelag tilmot flere adresser i Verdal. Seks menn og en kvinne som politiet mente var endel av et dopingmiljø på Innherred ble arrestert. To av mennene blevaretektsfengslet.

I aksjonene ble det beslaglagt flytende dopingmidler, utstyrtil produksjon av idrettsdop, merkelapper og emballasje. Politiets egne bilderser du øverst i saken.

- Det er betydelige beslag. Etterforskningen viser også atdet har blitt produsert dopingmidler, sier politioverbetjent Kjetil Ravlo vedVerdal lensmannskontor til adressa.no.

Løslatt

Den ene av mennene ble løslatt etter kort tid. Sistemann,som er 38 år gammel, satt fengslet i en og en halv måned. 38-åringens forsvarer, advokat Aasmund Olav Sandland vilikke kommentere siktelsen mot hans klient på grunn av taushetsplikt han bleilagt av Inntrøndelag tingrett.

Politioverbetjent Ravlo ønsker ikke å gå nærmere inn påomstendighetene, hvor midlene er fremstilt eller hvem som har stått bakproduksjonen.

- Men her har midler blitt kokt sammen hjemme, sier Ravlo.

Razziaene på Innherred ble tidlig knyttet til OperasjonGilde (se faktaboks). Politiet i Sør-Trøndelag har siden november 2011 ledetdet som har blitt den største dopingetterforskningen i Europa. Over 100personer er siktet. I Trondheim mener politiet at et organisert miljø har værtsentral i den norske dopingtrafikken.

Advokat Aasmund Olav Sandland er ikke enig i at hans klientskal knyttes til Gilde.

- Lokalt preg

- Etter foreliggende opplysninger er det tvilsomt om man kansi at det er en del av Gilde-saken. Dette har mer lokalt preg, sier Sandland tiladressa.no.

Politiet har også tatt databeslag i Verdal. Gjennomgåendefor svært mange av de siktede i Operasjon Gilde er at det har blitt bruktkrypterte e-postkontoer for å kommunisere.

SE BILDER: Kroppsbygger hadde dopingfabrikk i kjelleren

SE BILDER: Trykket hundretusenvis av piller i garasjen

I rettskjennelsene fra Inntrøndelag tingrett går det frem atmistanken mot 38-åringen har blitt styrket i løpet av tiden han satt ivaretekt. Mannen skal også ha brukt krypterte e-poster. Datasporene blirsentrale i den videre etterforskningen.

- Vi fortsetter arbeidet og jobber videre med databeslag,sier politioverbetjent Ravlo.