Påske er for mange synonymt med litt ekstra søtsaker, og adressa.no har tidligere skrevet at det har vært en priskrig på smågodteri i år. Det har kommet kundene til gode i form av svært lave priser for godteri i løsvekt. I Trondheim er det flere butikker som tilbyr smågodteri til 5,90 kroner per hekto.

Dyrere enn i Norge

Likevel er det mange som fortsatt tyr til gode gamle svenskehandelen for å finne innhold til påskeegget skal vi tro butikksjef Henrik Weile ved Coop Extra på Storlien.

- Det er absolutt den perioden i året vi selger mest «godis». Jeg synes det går mest av løsvekt-godis, men det selges også en del esker med vingummi og store plater med Marabou-sjokolade, sier han.

I løpet av påskehøytiden regner Weile at det vil bli solgt mellom fire og fem tonn med smågodteri, og mesteparten av hamstringen er det trøndere som står for. Prisen er 8,90 per hekto. Selv om det er svenske kroner blir det ikke like billig som i Norge.

98 prosent nordmenn

Konkurrenten Nabocash har den samme prisen for smågodteriet, og butikksjef Jan Svensson forteller at de aller fleste kundene tar med noe godteri ut av butikken.

- Ja, her går det mye godteri ut av hyllene. Det går mye av det meste egentlig, uansett om det gjelder godteri, kjøtt, tobakk eller drikke, sier han.

Han forteller at de har en mye bedre omsetning i år enn i fjor, og tror det skyldes at påsken kom tidligere i år.

- I påsken er det 98 prosent nordmenn blant kundene våre. Uten grensehandelen hadde dette kun vært en parkeringsplass. De kjøper for to-tre uker i slengen, sier han.

Trøndere kjøper store mengder godteri, ikke bare på grunn av en gunstig pris, men også fordi det finnes helt andre smaker og varianter i smågodteri-boksene.

- Vi har mye større utvalg enn dere har. Det elsker nordmenn, sier Svensson.

Tobak & Godis på Storlien selger også mye godteri til trøndere i påsken. Foto: BERNT KILNES