Det var like før klokken 14 lørdag at det kom inn melding om en lyngbrann på Breivikfjellet i Namdalseid kommune. Et lynnedslag skal ha startet brannen som spredte seg utover lørdag ettermiddag og kveld.

Politi og brannvesen regnet med  at slokkingsarbeidet ville pågå utover natta.

- Det jobbes med slukking. Det vil ta tid og pågå utover natten, sa operasjonsleder Bjørn Haugan ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no like etter klokken 22.

En halvtime senere, rundt klokken 22.30, kunne imidlertid brannvesenet melde til politiet at brannen var under kontroll. Da hadde det blitt tømt 22 helikopterlass med vann over brannstedet.

- Det ulmer fortsatt litt i lyngen, men helikopteret gjorde susen. Brannvesenet vil være i marka i hele natt for vakthold og videre småslokking, opplyser operasjonsleder Morten Evensen til adressa.no lørdag natt.

Sendte helikopter

Da hadde brannvesenet kjempet en kamp mot flammene i nesten ni timer. I starten var det en liten lyngbrann, men klokken 17.45 opplyste Christina Wågan ved 110-sentralen at brannvesenet på stedet ikke hadde kontroll. Da hadde brannen utviklet seg til en skogbrann, og helikopter ble rekvirert.

- Brannvesen, Sivilforsvaret jobber med slukkingen. Helikopter er også på vei til stedet, fortalte hun.

Ifølge operasjonsleder Haugan i politiet, har det ikke vært fare for hus eller mennesker. Helikopteret begynte slukningsarbeid i 20.30-tiden.

Stort omfang

Verken brannvesen eller politi vet hvor stort område som er rammet av skogbrannen.

- Men brannen brer om seg, forteller operasjonsleder Haugan.

Vinden har vært østlig i området, men roterer på toppen. Dette er med på å skape en kraftig røyksky. Skyen bidrar til uoversiktlige forhold.

Sivilforsvaret bistår med transport. Ifølge flatangernytt.no ligger selve arnestedet i vanskelig terreng cirka en halv kilometer fra nærmeste skogsbilvei.

- Det er svært bratt – det vi kaller gaupeterreng, sier utrykningsleder Arne Sverkmo i Inn-Trøndelag brannvesen til avisen.

Bilder, video eller opplysninger? Kontakt oss på webred@adresseavisen.no eller MMS med kodeord TIPS til 07200.