Fagsjef Erik Sterud i Norske lakseelver forteller at antallet laks fisket i trønderske elver i år er lavt.

- Det er mye lavere enn i fjor, sier Sterud.

Han forteller at fangsten i de trønderske lakseelvene Namsen, Orkla, Gaula og Stjørdalselva er halvert i starten på laksesesongen i år sammenlignet med fjoråret.

- Det har vært en treg start i Trøndelag, men det har vært generelt tregt i nesten hele landet, med unntak av et par elver i Finnmark, sier Sterud.

Lave fangsttall

Ifølge laksebørsen ble det fisket 4988 lakser i Gaula i 2012. I juni i 2012 i fjor ble det fisket 2796 laks. Så langt i år er 619 laks meldt inn til laksebørsen. Det er under en tredjedel av antallet som ble fisket samme periode i fjor, med noen dager igjen til månedsskiftet.

I Stjørdalselva ble det i fjor fisket 1486 laks, de første ukene av laksefisket i år har 205 laks bitt på kroken. I Orkla er det fisket 483 laks så langt i år. I hele fjor var antallet 3506, ifølge laksebørsen.

SE OGSÅ: Her får hun laks på 14,4 kg

- Håper det tar seg opp

Sterud håper at det er det kalde været tidlig i vår som kan være årsaken til den trege starten på laksesesongen. De har sett tegn til at mer laks kan være på vei opp elvene. Et prøvefiske ved Agdenes antyder at mer fisk er på vei inn fjorden.

- Det bør begynne å skje noe i løpet av de neste to ukene. Jeg håper at det tar seg opp, sier Sterud.

Her kan du se bilder fra årets laksefiske

- Ikke mange storlaks

Han tror at fangsttallene på slutten av sesongen kan gå ned i år sammenlignet med fjoråret.

- Det er ikke tatt veldig mange storlaks i år, sier fagsjefen.