Fylkesmannen i Nord-Trøndelag har gitt fellingstillatelse på en bjørn i området øst for fylkesvei 763 i Snåsa og Steinkjer, opplyser politiet på Twitter.

- Det er Snåsa kommune som organiserer jakta, sier operasjonsleder Stig Fredriksen i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Lette natt til tirsdag

Ifølge fellingsleder Kjell Bergli ble fellingstillatelsen gitt etter at det ble funnet tre ferske sauekadaver mandag.

- Bakgrunnen er at det ble funnet tre rov ganske nært hverandre mellom fylkesvei 763 og sørover mot Roktdalen i Snåsa i går. Vi snakker om et ganske stort område, så det vil være naturlig at vi finner mer.

Rovviltkontakt Terje Gifstad i Statens naturoppsyn ble kalt ut for å fastslå dødsårsak.

- De ble funnet ved en bekk mellom Roktdalen og Holmtjønna.

Fellingstillatelsen gjelder frem til klokken 12 mandag i neste uke. Bjerkli opplyser at det har vært tre mann i området i natt.

- De har prøvd å lytte etter bjørnen, siden vi ikke har et helt ferskt kadaver som hundene kan gå etter.

Jakten på bjørnen vil fortsette tirsdag kveld. Før den tid vil eierne av sauene undersøke om det har vært aktivitet i området.

- Gode sjanser

- De skal sjekke radiobjellene på en del sauer. De fungerer slik at eierne får signal hvis sauene er i ro i flere timer.

Bjerkli anser sjansene for å finne bjørnen som gode.

- Vi konsentrerer oss om hvor det nyeste rovet er, og ser om vi finner ferske spor. Siden vi har fått ei hel uke på fellinga, samtidig som vi har været med oss, er det store sjanser for å finne bjørnen. Det eneste problemet er at det blir mørkere og mørkere om nettene.

Tar pause

Da det i løpet av tirsdag ikke ble funnet nye kadaver valgte jaktlaget å ta en pause i påvente av eventuelle nye funn. Det ble dermed ikke foretatt noen jakt tirsdag kveld og natt til onsdag.

- Vi lar området være i ro i ett døgn nå før vi tar en ny vurdering, sier Bergli til adressa.no tirsdag kveld.

- Et typisk tegn på at bjørn har vært på ferde, er når en ser at sauen ligger på rygg med avspist jur og brystfett, sier rovviltkontakt Terje Gifstad i Statens naturoppsyn. Foto: Snåsa fjellstyre
- Rundt kadaverne var det mye nedtrampet vegetasjon, bjørnespor og bjørnehår som henger i kjerr og busker, ifølge Gifstad. Foto: Snåsa Fjellstyre