- Hver enkelt må slåss for sitt rutetilbud. Nå har vi fått gjennom en sak som vi har vært sta på i flere år. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier Odd Petter Haugseth. Han er prosjektleder i Stjørdal næringsforum som i flere år har jobbet for å forbedre kollektivtransporten mellom Stjørdal og Trondheim.

- Til nå har det vært elendige parkeringsforhold der bussene har gått fra Stjørdal sentrum til Trondheim, sier han til adressa.no.

Hvordan opplever du de nye ruteendringene. Skriv din mening i kommentarfeltet under artikkelen.

Pendlere uten parkeringsplasser

Tidligere har parkeringsplassene både ved Stjørdal stasjon og utenfor butikker og kjøpesenter blitt fylt opp av pendlere. Nylig ble det innført tre-timers parkering i Stjørdal sentrum, noe som gjør mange av disse parkeringsplassene utilgjengelige for pendlere.

- Vi oppfordres til å reise kollektivt, og da må det legges til rette for det. Vi må få sette fra oss bilen et sted. Det er ingen som sykler fra Skatval til Stjørdal sentrum for så å reise med buss til Trondheim, sier Haugseth.

Fire nye avganger

På mandag startet kjøringen på AtBs nye bussruter i regionen, og fire nye avganger er nå satt opp fra Fosslia fjellhall hver morgen.

- Der står det omtrent 200 parkeringsplasser disponibelt når de som benytter seg av fritidshallen ikke er der. Det er nærmere boligfelt og klokkeslettene som er satt opp passer pendlere bra, sier Haugseth.

Han mener at dette gir pendlere fra Stjørdal et godt busstilbud og vil være en avlasting for parkeringen i sentrum.