Bilen ble liggende delvis ute i en åker. Foto: LEIF ARNE HOLME

Kun en bil var involvert i ulykken som skjedde ved Lerkehaug i Steinkjer kommune klokken 16.11 tirsdag ettermiddag. Alle nødetatene rykket ut til hendelsen på fylkesvei 759. En bil kjørte av veien og havnet ute på en åker.

Mann omkom

- En person omkom i ulykken, bekrefter operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth til adressa.no.

Mannen som omkom er i 50-årene. Han hadde tilhold på Steinkjer, men er svensk statsborger. Det opplyser operasjonsleder Monica Ravlo til adressa.no sent tirsdag kveld.

Fikk meldinger om bilen

Bilen skal ha gått rundt i utforkjøringen. Årsaken til hendelsen er ikke kjent, men politiet skal ha fått flere meldinger om råkjøring i forkant av ulykken.

- Vi fikk veldig mange meldinger om «tullekjøring» i forkant og hadde akkurat sendt ut en patrulje for å lete etter den. Vi så den aldri før vi fant den i grøfta, sier Wiseth.

Utforkjøringen skjedde på en rett strekning mellom to krappe svinger. Operasjonslederen mener det er mye som tyder på at det har vært stor fart inne i bildet. Det ble aldri noen forfølgelse av bilen fra politiets side.

Har gjort undersøkelser

Politiet gjorde i etterkant av ulykken undersøkelser på ulykkesstedet. De fikk også bistand fra ulykkesgruppa til Statens vegvesen i arbeidet.

Bilen er tauet bort og veien er åpen for normal trafikk. Bilen ble totalvraket.

Den omkomne var alene i bilen.

Bilen skjente av veien og rullet rundt. Foto: Leif Arne Holme
Alle nødetatene er på stedet for å bidra i arbeidet. Foto: Leif Arne Holme