Natt til søndag ble tre ungdommer under 18 år sendt til Sykehuset Levanger med alkoholforgiftning. En 14 år gammel gutt ble lagt i respirator, og var nær ved å omkomme.

En 17 år gammel jente ble også innlagt, men er i løpet av søndagen skrevet ut av sykehus, opplyser politiet i Nord-Trøndelag.

Ikke giftig sprit

Den tredje ungdommen er ifølge Trønder-Avisa en 15 år gammel gutt. Politiet har lite opplysninger om denne ungdommen, som også skal ha blitt fraktet til sykehus på grunn av for stort inntak av alkohol.

De tre ungdommene oppholdt seg på ulike steder i Nord-Trøndelag, henholdsvis Levanger, Skogn og Inderøy. Det ble satt i gang undersøkelser for å finne ut om det kunne være giftig sprit i omløp, men politiet har så langt ingen holdepunkter for å tro dette. Spriten er trolig kjøpt på Vinmonopolet.

Vil starte etterforskning

De lokale lensmannskontorene vil følge opp saken til uka.

- Akkurat hvordan saken skal følges opp er litt vanskelig å si. Men det er klart det vil bli undersøkt hvordan en 14 år gammel gutt har fått tak i sprit i slike mengder at han har blitt så beruset, sier operasjonsleder Dag Hjulstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.