- Det er en halvtime til to timers flyforsinkelser utover kvelden, opplyser fungerende lufthavnsjef Per Jarle Ingstad i Avinor.

Trondheim lufthavn Værnes har 12 000 passasjerer daglig.

- Ettersom flyplassen var stengt i over fire timer i dag, ser vi følgekonsekvensene av dette. En stor andel av de daglige passasjerene er rammet av stengningen. Passasjerene berøres på ulike måter. Noen kommer ikke frem i det hele tatt på grunn av kanselleringen, mens andre bare får korte forsinkelser, sier Ingstad.

20 kansellerte SAS-fly

I løpet av natten antar lufthavnsjefen at flytrafikken vil gå som normalt igjen.

Knut Morten Johansen , informasjonssjef i SAS, forteller at enkelte av kundene har utsatt reisen sin, men de fleste har kommet seg avgårde med flyene i løpet av ettermiddagen.

- Det ble stort trøkk da lufthavnen ble åpnet. Vi hadde om lag 20 fly som ble kansellert til eller fra Værnes. Vi hadde rundt 4500 kunder som ble rammet, sier Johansen.

Kom frem tidligere til Bangkok

Til tross for mange som måtte utsette møter, mistet turer til utlandet og avbrøt ferien, var det også noen lyspunkt i løpet av dagen.

- Vi hadde noen som kom frem tidligere til Bangkok enn planlagt fordi vi klarte å booke vedkommende på et annet fly. Det er fortsatt noen forsinkelser, men det ga ikke altfor store utslag. Det skjedde heldigvis i den rolige tiden av dagen, sier han.

- Gikk som hakka møkk

Ved å sette inn større fly fikk SAS sendt flere passasjerer til riktige destinasjoner etter hvert.

- Flyene gikk som hakka møkk etter klokka 15.00. Jeg vil skryte av SAS-ansatte, Avinor og politiet som håndterte dette profesjonelt, sier han.

- Håper å ta inn forsinkelsene

Kommunikasjonsrådgiver Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian forteller at det blir en del etterslep når en slik hendelse inntreffer.

- Vi hadde kun to innstilte fly, mens resten ble forsinket. Vi håper å kunne ta igjen forsinkelsene i kveld, sier hun.

Holmbergh Jacobsson tror det var fåtallet av passasjerene som ikke turte å dra etter bombetrusselen.

- Jeg tror folk stolte på at det var trygt da lufthavnen ble åpnet, sier hun.