- Det var et dristig stunt, men jeg gjorde det for barnebarnet mitt, sier 68 år gamle Bjørg Solveig Opheim fra Stjørdal.

En vindfull og kald lørdag i oktober sto hun modell på Hell stasjon ikledd black metal-sminke og skinnklær med nagler. Etter to timer i sminkestolen var hun klar for å posere for fotografen.

Saken ble først omtalt i Stjørdalens Blad.

Rekrutterte bestemor som strikkemaskin

Det var barnebarnet Thomas Larsen Eltvik (23), også fra Stjørdal, som rekrutterte bestemor til arbeidsgiveren, design- og kommunikasjonsbyrået Anti & Grandpeople. Byrået har også etablert et eget klesmerke som heter Anti Denim.

- Bestemora mi er ram på å strikke sokker, og det var sånn ideen om black metal-inspirerte ullsokker fra Hell ble en realitet. Vi bestemte oss for å lage en julekampanje, forklarer Larsen Eltvik.

Det kreative teamet hos Anti & Grandpeople tok med seg fotograf Fred Jonny og filmfotograf i TYD AS, og dro til Hell stasjon. Bestemor Bjørg hadde fått se noen bilder av artister med liksminke, og kunne fastslå at det ikke var helt hennes greie.

- Men har jeg sagt a, så må jeg jo si b. Jeg liker ikke å være i rampelyset, men dette var artig, sier Opheim, som også fikk pryde forsiden til Stjørdalens Blad nylig.

- Minne for livet

- Hun hadde blitt stoppet av 20-30 personer som sa hun var tøff og modig som hadde stilt opp. Det vanket mye skryt, forteller barnebarnet stolt.

Fotoseansen tok nærmere åtte timer, og Opheim innrømmer at hun var sliten på slutten.

- Jeg gruet meg veldig, og det regnet og blåste på stasjonen. Men det var litt av en opplevelse, og et minne for livet. Jeg angrer ikke, sier den spreke modellen i etterkant.

Nå håper Larsen Eltvik at sorte ullsokker fra Hell vil ligge under flere juletrær i desember. Så langt har han bedt bestemor om å strikke 24 par til 1. november.

- Jeg har strikket i alle år, og hver jul har jeg strikket to par ullsokker til barn og barnebarn. Nå har jeg kommet opp i 21 par, og jeg har alt under kontroll, sier bestemor Bjørg fornøyd.

Spreke Bjørg Solveig Opheim fra Stjørdal debuterte som fotomodell i en alder av 68 år. Foto: FRED JONNY/ANTI & GRANDPEOPLE
Bjørg bruker omtrent en kveld på å strikke én sokk. - Jeg gjør det mens jeg ser på fjernsynet, sier hun. Foto: FRED JONNY/ANTI & GRANDPEOPLE
Thomas Larsen Eltvik synes bestemor Bjørg Solveig Opheim var modig som tok fotoseanse på strak arm. Foto: FRED JONNY/ANTI & GRANDPEOPLE
Fotoseansen på Hell ble en kald og hustrig affære, men BJørg klaget ikke over fasilitetene. Hun syntes synd på sminkøren som måtte bruke to timer på å gjøre henne klar. Foto: FRED JONNY/ANTI & GRANDPEOPLE