Like før klokken 6 mener brannmannskapene i Snåsa sentrum at de har kontroll på brannen i en bygning som inneholder både forretningslokaler og en bolig.

Meldingen om brannen kom klokken 03.31 i natt, og det lokale brannvesenet fikk bistand fra brannmannskaper fra Steinkjer i arbeidet med å slukke.

- Bygningen var helt overtent, og brenner nok helt ned, sier operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt like før klokken 6.

Kom seg ut

Det er en leilighet og hybler i 2. etasje i bygningen. I tillegg inneholder bygget en fiskematbutikk og et bilverksted. Det var én person inne i leiligheten i bygningen som brenner, men han kom seg ut på egen hånd.

- Han er bare lettere skadd og blir behandlet i ambulanse, sier Letnes.

Mannen skal ha fått røykskader. Ingen andre personer skal være skadd i brannen.

Det ligger flere andre bygninger like ved bygningen som brenner, blant annet kommunehuset. Det var i natt fare for at brannen skulle spre seg videre, og det ble gjort arbeid med å redde det viktigste.

Hentet dokumenter

- Alle som bor i nærheten har tatt seg ut av husene. Det er få bolighus i området - det er stort sett næringsbygg, så det er ikke aktuelt med videre evakuering, sa operasjonsleder Dag Hjulstad i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no i 04.30-tiden i natt.

Samtidig som politiet fikk kontroll på de som bor i området ble det sendt inn folk for å ta ut viktige dokumenter og andre ting fra kommunehuset, i tilfelle brannen skulle spre seg dit.

- De mener de har kontroll nå, men det var litt kritisk i en periode. Deler av det de ønsket å berge fra kommunehuset ble båret ut, sier operasjonsleder Letnes.

Manglet vann

Slukkingsarbeidet ble vanskelig da mannskapene hadde problemer med å skaffe nok vann. Brannmannskapene fra Steinkjer kom etter hvert med både stigebil og tankbil.

Politiet har foreløpig ingen formening om brannårsaken.

Foto: THOR RISETH, SNÅSNINGEN
Bygningen var overtent da brannvesenet kom til stedet i natt. Foto: THOR RISETH, SNÅSNINGEN
Røyken står høyt til værs og er synlig på lang avstand. Foto: THOR RISETH, SNÅSNINGEN
En person som bor i bygningen kom seg ut. Foto: THOR RISETH, SNÅSNINGEN
Foto: THOR RISETH (MMS-foto)
En person som bodde i bygningen kom seg ut. Foto: THOR RISETH (MMS-foto)
Bygningen var overtent da brannvesenet kom til stedet i natt. Foto: THOR RISETH, SNÅSNINGEN