Flere politipatruljer har rykket ut til Trondheim lufthavn Værnes fredag ettermiddag som følge av en bombetrussel.

- Trusselen ble ringt inn til Avinor i Bodø klokken 13.12. Politiet ble varslet, og vi vurderte trusselen til å være en uspesifikk trussel. Det betyr ikke at vi ikke gjør noen tiltak som påvirker trafikken på flyplassen, men at vi  iverksetter et par tiltak, forteller stabssjef Jan Birger Jakobsen ve politiet i Nord-Trøndelag til adressa.no.

Gikk inn på flyplassen

Adresseavisens fotograf på stedet observerte minst tre politibiler på stedet mens aksjonen pågikk. Like etter klokken 14.00 gikk seks polititjenestemenn inn på flyplassen.

- De har spredt seg inne på flyplassen, fortalte fotograf Erling Skjervold.

Politiet bevæpnet seg ikke under aksjonen. Klokken 14.45 var de i ferd med å gjøre seg ferdig på ferdig på stedet.

- Jeg vil ikke gå inn på hva vi har foretatt oss i løpet av aksjonen, men det er en del rutinemessige tiltak som settes igang når vi får inn en uspesifikk trussel, sier Jakobsen.

Spilte av sikkerhetsmelding

Selv om ingen passasjerer skal ha blitt evakuert og ingen flyavganger berørt av aksjonen, ble en sikkerhetsmelding på ett tidspunkgt spilt av i en ti minutter lang sammenhengende loop på flyplassens høyttaleranlegg.

- Av sikkerhetsmessige grunner ber vi alle passasjerer om ikke å sette fra seg bagasje eller personlige eiendeler uten oppsyn. Ettelatt bagasje vil bli fjernet av myndighetene og kan bli tilintetgjort. Etterlatt bagasje skal ikke røres, ta kontakt med informasjonen, eller annet personale, lød meldingen.

- Dette er en sikkerhetsmelding som rutinemessig går ut på lufthavnen. Om den ble spilt av oftere enn til vanlig, kan det ha noe med dette å gjøre, sier Jakobsen.

Prøver å spore opp innringer

Politiet vet foreløpig ikke hvem som har ringt inn bombetrusselen, men jobber med å spore opp innringeren.

- Vi jobber med spor via telefonsystemet. Den som ringer etterlater seg ett eller annet spor. Jeg vil ikke kommentere hvor langt vi har kommet i den etterforskningen, sier Jakobsen.

Dette er andre gang i høst at det blir ringt inn bombetrussel mot Værnes. 16. september førte en bombetrussel til at hele flyplassen ble stengt og evakuert i mange timer.

Flere politipatruljer har søkt i området.