Klokken 17.00 mandag ettermiddag har 3000 kunder i Røyrvik, Namsskogan og Lierne fått strømmen tilbake, men fortsatt er altså 2000 kunder uten strøm.

I løpet av mandag har 150 medabeidere og tre helikoptre jobbet med feilretting i områdene som er rammet. Befaring med helikoptre viser massive ødelegglser i søndre del av Lierne, Namssogan og Røyrvik.

NTE melder klokka 17.00 at det er håp om at de aller fleste kundene i disse områdene får strømmen tilbake i løpet av kvelden og natten.

15000 uten strøm

Til sammen ble mellom 15 000 og 20 000 kunder i Nord-Trøndelag strømløse da stormen Hilde herjet i helgen. Klokken 06 mandag morgen hadde om lag 95 prosent av kundene strøm, ifølge en pressemelding fra NTE.

5000 kunder står fortsatt uten strøm, og natt til mandag jobbet NTE med feilretting. Fra mandag morgen vil 150 NTE-medarbeidere samt tre helikoptre være engasjert i feilretting.

Strømløst i Røyrvik

I løpet av mandag har selskapet mottatt bekymringsmeldinger fra mange strømløse gårdbrukere, og områder med gårdsbruk vil prioriteres i feilrettingsarbeidet.

Samfunnskritisk infrastruktur, liv og helse prioriteres,herunder også dyrehelse, nelder NTE. Bondelaget har tatt et prisverdig initiativ til en kampanje forutlån av strømaggregat seg i mellom, og NTE prioriterer områder med gårdsbruk ifeilrettingsarbeidet.

adressa.no fulgte situasjonen med stormen lørdag kveld og natt til søndag direkte.

Frem til Nordli sentrum og frem til Trones i Namsskogan ble det opprettet strømforsyning i løpet av natten.

Strømmen tilbake i sør

De fleste problemene skyldes trær som er blåst over strømledningene, slik at strømnettet henger lavt eller har falt helt ned. NTE ber folk om å holde god avstand til strømledninger som har falt ned fordi det kan være livsfarlig å nærme seg eller berøre ledningene.

I Sør-Trøndelag har alle som mistet strømmen på grunn av uværet i helga, bortsett fra en fabrikk i Osen, fått den tilbake, opplyser kommunikasjonssjef Kjell Dahle i Trønderenergi.

Skoler og barnehager i Namsskogan kommune har holdt stengt mandag fordi strømmen ble borte etter uværet, opplyser ordfører Stian Brekkvassmo overfor NRK.