I Namdal tingrett ble den 45 år gamle politibetjenten fra Lierne dømt til å betale en bot på 12 000 kroner. Denne dommen fra februar ble anket til lagmannsretten, som frikjente mannen.

Lagmannsretten la til grunn at mannen skjøt for å redde ei høne, og frikjente ham. Men før helga anket  Økokrim dommen inn for Høyesterett, skriver Namdalsavisa.

Hønsehauk angrep

Hendelsen  i Lierne skjedde 1. september i 2012, da politibetjenten oppdaget at ei av hans 10-15 frittgående høner var under angrep fra hønsehauken. Hønsehauken hadde slått kloa i høna, som lå på ryggen og flakset med vingene da politibetjenten løp inn etter et haglgevær.

Ville redde høna

I lagmannsretten forklarte politibetjenten at han var klar over at hønsehauken er fredet, men at han brukte nødretten for å redde høna. Hønsehauken ble skutt, og da ble det også klart at  høna allerede var død.

Vil løfte saken til topps

Mannen var tiltalt for brudd på naturmangfoldloven, men lagmannsretten tvilte på om mannen hadde andre handlingsalternativer, ettersom han trodde høna var i live og ville redde den.

Politibetjenten ble derfor frifunnet, men aktor, førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim, er ikke enig i dommen og har levert en anke til Høyesterett.