Ifølge politiet slo en lege alarm klokken 12.40 onsdag, etter å ha blitt tilkalt til en bolig i Vanvikan i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag.

- Omstendighetene gjorde at legen på stedet varslet politiet, sier politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon. Under pressekonferansen klokken 14.45 kunne han foreløpig ikke gi noen flere detaljer i saken.

Store styrker rykket ut til stedet, både fra Nord- og Sør-Trøndelag politidistrikt. På bakgrunn av funn på stedet og opplysninger politiet sitter inne med er barnefaren nå pågrepet.

Klokken 14.04 meldte operasjonsentralen i Nord-Trøndelag på Twitter at de var i Vanvikan i forbindelse med dødsfallet.

Avhøres i kveld

Barnefaren er av norsk opprinnelse.

Moren til barnet er tatt hånd om, og skal ifølge NTB avhøres senere onsdag. Ingen andre barn skal være involvert.

Politiadvokat Trude Skogen sier mannen foreløpig ikke har fått oppnevnt forsvarer.

- Vi er i en tidlig fase, og kan ikke si så mye mer ennå, sier Skogen til adressa.no.

På en pressekonferanse klokken 14.45 opplyste politiet at den pågrepne barnefaren, som er i slutten av 20-årene, er på vei til Steinkjer for avhør.

Like før klokken 16 ankom krimteknikere stedet. Politiet er observert med sperrebånd, melder Adressa.nos reporter på stedet.

Tidligere i dag var også en patrulje fra Sør-Trøndelag politidistrikt involvert i aksjonen. Det bekrefter operasjonsleder Ebbe Kimo.

- Vi sendte en patrulje som bistand, sier han.

Barnevernet involvert

Ordfører Einar Strøm ble varslet klokken 13.45 om en situasjon i Vanvikan.

- Barnevernet var tidlig på stedet.  Vi har god kontakt med kriseledelsen. Vi er opptatt av å håndtere dette på en god måte og gi riktig informasjon. Det er veldig viktig, sier han.

Rådmann Kai T. Dretvik i Leksvik kommune har også blitt informert om det mistenkelige dødsfallet.

- Vi har nødvendig personell på plass. Deler av det kommunale kriseteamet er iverksatt for å se om det er noe vi kan bidra med, sier Dretvik.

Politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon informerte pressen om det mistenkelige dødsfallet. Foto: HÅVARD ZEINER
Politiet holdt pressekonferanse klokka 14.45. Foto: håvard zeiner