Like før klokken 01.00 natt til torsdag ankom personell fra Kripos huset i Vanvikan der en ettåring onsdag ble funnet død. Etterforskerne ankom i en sivil bil, og bar med seg flere kofferter inn i boligen.

Nekter straffskyld

Håpet er at disse kan være med å nøste opp i gåten rundt hva som har skjedd med ettåringen som ble funnet omkommet. Ettåringens far er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Like over midnatt opplyser 29-åringens forsvarer, Trond Peder Nilsen, til vg.no at mannen nekter straffskyld. Ifølge avisen har mannen forklart i avhør at barnet var dødt da moren kom inn på barnerommet.

Siktede ønsket ikke å forklare seg før forsvareren var på plass.

Strømmen gikk

Det er natt til torsdag stille på åstedet. Ingen personer oppholder seg i nærheten foruten politiet som holder vakt, men uværet herjer i Vanvikan. I halv to-tiden var det flere strømbrudd i Vanvikan, og politiets etterforskere måtte delvis gjøre jobben sin i skinnet fra lommelykter.

I tillegg til Kripos-etteforskerne er det også mannskaper fra Nord-Trøndelag politidistrikt i arbeid i huset.

Politistasjonssjef Snorre Haugdahl opplyste på en pressekonferanse tidligere onsdag at Kripos skulle bistå med to kriminalteknikere og en taktisk etterforsker.

Politiets etterforskere undersøker huset i Vanvikan der en ettåring ble funnet død onsdag. Foto: Alexander Killingberg
I halv to-tiden gikk strømmen på åstedet, og etterforskerne måtte bruke lommelyktene i noen minutter. Senere gikk strømmen flere ganger. Foto: Alexander Killingberg