Ifølge 29-åringens forsvarer, Trond Peder Nilsen, utelukker ikke den foreløpige obduksjonsrapporten at gutten har dødd av naturlige årsaker.

- Ifølge den midlertidige tilbakemeldingen fra obduksjonen fremgår det imidlertid at en naturlig dødsåsak er lite sannsynlig, sier Nilsen.

Rapporten fastslår ingen dødsårsak. Den utelukker heller ikke at gutten har dødd av for eksempel forgiftning eller kvelning, forklarer Nilsen.

- Den utelukker imidlertid at gutten døde av stump vold. Nå må vi vente i 14 dager på svar fra analyser fra obduksjonen. Dette er selvfølgelig en ekstra stor påkjenning for de siktede, sier han.

Forsvarer Angen bruker kraftige uttrykk når han beskriver politiets bevis i saken.

- Jeg har sjelden sett en så tynn fengslingsbegjæring. Jeg har sett flere tynne tidligere, men dette er uholdbart, sier han.

Var redd komet

29-åringens forsvarer, Trond Peder Nilsen, sier det er den 26-årige kvinnen som har forklart seg om dette. Dette bekrefter også kvinnens forsvarer, Tore Angen.

- Dette handler om noe religiøst, men jeg vil ikke gå i dybden om det, sier Nilsen.

- Har de forberedt seg på at noe skulle skje?

- Det kan virke slik, men jeg vil ikke kommentere det religiøse aspektet, Tore Angen.

Forsvareren ønsker ikke å utdype hva de har gjort for å forberede seg på kometen.

Ba om løslatelse

Farens forsvarer, Trond Peder Nilsen, ba i dag om at hans klient løslates.

- Jeg ba om løslatelse. Om det likevel skulle bli fengsling, ba jeg om fengslingssurrogat. Altså at min klient legges inn på psykiatrisk sykehus, sier han.

Både han og kvinnenss advokat, Tore Angen, mener det ikke finnes noen bevis for at de to siktede har gjort det noe straffbart.

- Mitt utgangspunkt er at de ikke har gjort noe straffbart. Jeg hadde håpet at den foreløpige obduksjonsrapporten kunne gi oss svar og utelukke at de er skyldige, sier mannens forsvarer Nilsen.

LES MER - Ingen tegn til at barnet er utsatt for stump vold

Hadde avtale med psykiatrisk institusjon

Begge forsvarerne har i dag bekreftet at gutten var uten tilsyn i timene før han ble funnet død. Gutten skal ha sovet fra tirsdag kveld til cirka 01.30 natt til onsdag.

- Da skal han ha fått melk. Deretter skal han ha sovet videre. Mor og far dro fra Vanvikan til Rissa onsdag morgen. De hadde en avtale med psykiatrisk behandlingsinstitusjon. De skal ha vært borte i noen timer. Ifølge min klient var det normalt at gutten sov på denne tiden. Da de kom tilbake laget mor mat til gutten. Hun gikk inn på hans rom og fant ham død, forteller forsvarer Nilsen.

Ifølge forsvarerne skal foreldrene ha skiftet navn på gutten kort tid før dødsfallet.

- Jeg kjenner til det, men jeg kjenner ikke bakgrunnen. Uansett mener jeg dette ikke har stor betydning for saken, sier Nilsen.

Forsvarer Tore Angen mener bevisene til politiet er tynne. Foto: LEIF ARNE HOLME
Onsdag ble en ettåring funnet død i en bolig i Vanvikan. Politiet har siktet foreldrene i saken. Foto: LEIF ARNE HOLME