Politiadvokat Silje Valstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt sier at det er en helhetsvurdering som gjør at politiet siktet foreldrene.

- Det at vi har fått medhold i varetektsfengsling gjør at vi kan etterforske uten frykt for at de involverte skal forspille bevis. Det er flere faktorer som gjør at det er skjellig grunn til mistanke, sier Valstad.

Religiøse vrangforestillinger

Politiet sier at siktede forventet noe skulle skje av religiøs art i går, dagen etter at gutten døde. Lensmann Gunnar A. Solli i Leksvik og Inderøy bekrefter dette, men ønsker ikke å begrunne det nærmere nå.

- Av hensyn til etterforskning er vi fortsatt tilbakeholden. Vi gir ikke ytterligere informasjon før mandag, sier Solli.

Etterforskningene fortsetter

Lensmann Gunnar Solli sier at de tekniske undersøkelsene på åstedet er avsluttet.

- Mye taktisk og teknisk etterforskning gjenstår. Vi skal foreta noe etterforskning i løpet av helga. Politiet fortsetter med økte ressurser fra mandag, sier Solli.

Politiet vil bruke tiden videre aktivt til  etterforskning.

Holdt fengslingsmøter

I ettermiddag har det blitt holdt separate fengslingsmøter for faren (29) og moren (26) til barnet (1) som ble funnet død i Vanvikan onsdag. Innherred tingrett har avsagt kjennelse om at begge foreldrene blir fengslet i to uker brev og besøksforbud samt full isolasjon i varetektstiden.

- Forlot barnet hjemme

Foreldrene som er siktet etter at barnet (1) deres ble funnet død i Vanvikan, skal ha innrømmet å ha forlatt barnet alene hjemme. Da de kom tilbake fant de ettåringen død, ifølge barnefarens forsvarer.