Togtrafikken mellom strekningen Kopperå i Meråker og Storlien i Sverige ble stanset onsdag kveld på grunn av skader på sporet. Det svenske Trafikverket merket bevegelser i en stor jernbanefylling på deres side av grensen.

Oppdaget bevegelse

- Trafikkverket har fulgt fyllingen over tid, og nå det ble oppdaget bevegelse. Da var det være like greit å stenge banen av sikkerhetsmessige årsaker, sier Arvid Bårdstu, pressevakt i Jernbaneverket til adressa.no.

Ifølge NRK sier Stefan Jonsson i det svenske Trafikverket til SVT at de i verste fall kan bli tvunget til å bygge en ny strekning av traseen på sikt.

Undersøker nærmere

I en melding Bårdstud har mottatt med informasjon fra det svenske Trafikverket, står det at banen sannsynligvis blir stengt til over vinteren, men at dette blir bestemt etter nærmere undersøkelser.

- I verste fall kan den bli stengt frem til våren.

- Det er veldig avhengig av hva ekspertgruppen som nå skal undersøke fyllingen kommer frem til. Men det blir ikke gjort noe før jul, og kanskje heller ikke før påske. Foreløpig blir det stående slik, sier Bårdstu.

Busses til Storlien

Konsekvensen for passasjerer er at de må busses på strekningen fra Kopperå til Storlien. I tillegg er det noen godstog som ikke kan gå i perioden strekningen er stengt.