Nødetatene var på stedet for å redde opp en person som var fanget i bil under vannet. Foto: Leif Arne Holme

En kvinne er meget alvorlig skadd etter ulykken, opplyser St. Olavs Hospital i en pressemelding klokken 16.24. Tilstanden er kritisk, og kvinnen blir ifølge sykehuset operert.

Rundt klokken 17 ble bilen heiset opp på land, og stedet ryddet.

Bilen var ifølge politiet helt ny, og vil bli undersøkt av Statens vegvesen mandag.

Kjærestepar

Ved 14-tiden søndag kjørte en bil med to personer utfor kaia ved kornsiloen i Steinkjer. Det skal dreie seg om et par i 20-årene, opplyser politiet på stedet.

Én av de to i bilen kom seg raskt opp fra vannet, mens politiet måtte iverksette redningsaksjon for å få opp den andre personen.

Mannen som kom først opp av vannet, ble fraktet til Sykehuset Levanger med lettere skader. Han ble ifølge en pressemelding fra sykehuset, utskrevet i ettermiddag.

Tilstanden er uviss

Klokken 14.53 ble personen reddet opp av en dykker, som hadde tatt personen ut fra bilen. Vedkommende er fraktet med luftambulanse til St. Olavs hospital.

- Det ble umiddelbart iverksatt livreddende førstehjelp før personen ble lagt i luftambulansen, sier operasjonsleder Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Ropte om hjelp

Mahdi Alatbi, som sto og fisket på kaia, forteller til adressa.no at bilen kom i høy fart mot kaia, og at den mistet grepet før den skled sidelengs over kanten på kaia.

- Etter kort tid kom en person opp av vannet og ropte om hjelp. Han kunne opplyse at det var én til i bilen, sier Alatbi.

Nødetatene er på stedet

Politiet forteller at de iverksatte en omfattende redningsaksjon. Redningsdykkere ble sendt med luftambulanse fra Trondheim.

- Bilen lå på sju-åtte meter dyp. Det var sikt på en halv meter i Steinkjerelva, sier operasjonsleder Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Tilstanden til vedkommende som ble reddet på land er også uviss for politiet.

- Han ble fraktet med ambulanse til Levanger sykehus, sier politiets innsatsleder Marit Solberg.

Hun forteller at de ved 15.30-tiden har dykkere i vannet for å få bilen på land.

Bilen lå på sju-åtte meter dyp i Steinkjerelva. Foto: Leif Arne Holme
Helikopter ble sendt til kaia i Steinkjer. Foto: Jonas Bjørkli
Alle tilgjengelige redningsetater ble sendt til stedet. Foto: Jonas Bjørkli
Én person ble berget opp vannet etter ulykken. Foto: Jonas Bjørkli
Nødetatene ble sendt til stedet. Foto: Jonas Bjørkli